Jeli smo u prvom hrvatskom Pizza Hutu, pogledajte kako nam je bilo i kakve su cijene

Foto: Hana Kajari/Index

KAKO smo već pisali, Pizza Hut je stigao u Hrvatsku, a nakon što smo se uvjerili da je otvoren nakon naprasnog otvorenja, pa zatvaranja, otišli smo probati kakva je pizza u ovom američkom lancu restorana specijaliziranom za pizze, vrlo sličnom Domino'su koji već postoji u Zagrebu. Pizza Hut je osnovan davne 1958. godine i jedan je od najpoznatijih lanaca brze hrane u svijetu.

Od dvije najavljene, za sada radi jedna lokacija

Iako su najavljene dvije lokacije u Zagrebu, trenutno je na Googleu dostupna samo jedna, i to ona na zapadu grada, u kvartu Vrapče, na adresi Bolnička cesta 34. Radi dvokratno, i to svaki dan od 11 ujutro do 3 popodne, pa od 5 popodne do 9 navečer. Druga najavljena lokacija je na Trešnjevci (Nehajska ulica 2), no čini se kako još nije u pogonu.

@index.hr Planirate li posjetiti novootvoreni Pizza Hut u Zagrebu? #pizzahut #zagreb #hrvatska #food #foryou #foryoupage #indexhr #foodie #foodtiktok #viraltiktok #pizza ♬ original sound - Index.hr

Korica punjena sirom je glavna atrakcija

Prostor je uređen moderno i minimalistički, kao i svaki drugi Pizza Hut u svijetu. Njihov jelovnik je mješavina raznih stilova pizza, a glavna atrakcija je pizza koja ima koricu punjenu sirom. Također, imaju priloge poput kruha s češnjakom i deserte, kao što su sladoled i kolačići.

Probali smo njihove dvije male pizze - Pepperoni za 9.50 eura i Farmhouse za 9 eura. Kora u obje ove pizze je bila punjena sirom. Bile su ukusne i ne tako masne kao što smo očekivali, s obzirom na to da je ovo američka franšiza, a njihov stil pizza zna biti natopljen uljem.

Za desert smo probali obje vrste njihovih kolačića, onaj s bijelom čokoladom i malinom te onaj s komadićima belgijske čokolade. Svaki stoji 1.60 eura i za takav tip slastica su bile skroz prihvatljive, prilično fine.

Cijene kao u klasičnim pizzerijama

Inače, mala pizza promjera 23 cm stoji od 6.50 do 9 eura, koliko ćete po boljim pizzerijama u gradu platiti pravu napoletanu, srednja promjera 30 cm od 8 do 10.50 i velika promjera 38 cm stoji od 10 do 12.50 eura, a sve ovisi želite li običnu ili neke dodatke, kao onu s rubom punjenim sirom.

U anketi nam recite jeste li već bili i kako vam je, ili planirate li uopće posjetiti prvi Pizza Hut u Hrvatskoj.