SEZONA šljiva konačno je stigla, a ako imate slasne, domaće šljive, iskoristite ih za pripremu ukusnih knedli sa šljivama, poslastice koju vole baš svi. Obožavaju ih i naši čitatelji, a nedavno se i naša čitateljica Slava Hodak pohvalila knedlama koje su prikupile stotinu lajkova.
U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept po kojemu je radila ove knedle, a u komentarima su svi složni - izgledaju predivno, a sigurno su još i boljeg okusa. U nastavku pronađite i recept.
Knedle s domaćim šljivama
Za tijesto će vam trebati:
- 300 g sira
- 80 g oštrog brašna
- 50 g griza
- malo soli
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 70 g maslaca sobne temperature
Sve sastojke umijesite rukom i tijesto ostavite u hladnjaku na 30 minuta. Zatim se bacite na pripremu šljiva, a čitateljica Slava Hodak objasnila je kako je ona to radila.
"Očistila sam šljive od koštica pa u svaku šljivu stavila pola žličice šećera s cimetom. Uzimala sam tijesto rukom, otprilike, pa u tijesto stavila šljivu, preklopila krajeve tijesta preko šljive pa pažljivo rukama oblikovala knedle, a zatim ih kuhala 10 minuta", piše ona u Facebook grupi.