Jeste li već čuli za test s guljenjem naranče koji je postao viralan na TikToku?

Foto: Shutterstock

JESTE LI ZNALI da uz pomoć naranče možete saznati voli li vas vaš partner ili ne? Tako barem tvrdi viralni TikTok trend poznat kao "teorija narančine kore", a evo o čemu se tu zapravo radi.

Oguliti naranču umjesto partnera ili ne?

Na TikToku je osvanula hrpa videa u kojima se guljenje naranče predstavlja kao test kojim možete otkriti koliko je nekoj osobi stalo do vas - bilo da je u pitanju partner, prijatelj, član obitelji ili netko drugi.

U čemu je stvar? Možda stvarno volite jesti naranču, ali ju ne volite guliti jer, primjerice, ne volite da vam komadići kore ulaze pod nokte. Tada svog partnera ili neku drugu osobu zamolite da to učini umjesto vas, a reakcija te osobe reći će vam puno toga.

@neanotmia

Feelings

♬ We'll Never Have Sex - Leith Ross

Ako osoba to učini umjesto vas bez pogovora ili čak bez da ju to i zamolite, to bi značilo da joj je stalo do vas i da bi za vas učinila bilo što. Ako vam, s druge strane, kaže da to možete učiniti sami ili odbije to napraviti, to znači da joj baš i nije toliko stalo.

Zašto je to problematično?

Ova je teorija izazvala brojne rasprave, a neki su korisnici TikToka, nakon što su njihovi partneri odbili oguliti naranču umjesto njih, čak počeli preispitivati svoju vezu s tom osobom. Ipak, mnogi se stručnjaci slažu da je to problematično. 

Iako je guljenje naranče samo metafora, to što vam partner ne oguli naranču ne znači da je vaša veza automatski loša. Naravno je da pozitivna stvar ako vaš partner čini sve kako bi zadovoljio vaše želje i potrebe, ali to nije jedini kriterij za označavanje veze kao dobre ili loše, pa je samim time ovaj trend pomalo toksičan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.