Jučer su se na Dolcu svježe jadranske srdele prodavale za 4 eura po kilogramu

Foto: Unsplash

JUČER je ekipa iz Kulta Plave Kamenice obišla ribarnicu na Dolcu, a kako tvrde, Dolac bi petkom trebao biti pun ribe, no jučer to nije bio slučaj. Pultovi rezervirani za privatne ribare bili su prazni, osim jednog na kojem je jedna gospođa prodavala zadnje kašete srdela za četiri eura po kilogramu, pišu iz Plave Kamenice

Prema njihovom izvještaju, na štandovima se prodavala uglavnom uzgojna ili uvozna riba, uz manje i srednje osliće po 12 i 13 eura i jadranske lignje po 27 i 30 eura za kilogram. Našlo se i nešto malo škampa, no prema njihovom izgledu i boji glava, bili su upitne kvalitete, a moguće i više puta zamrzavani i odmrzavani, izvijestili su.

Bogat ručak za više osoba, za 4 eura

No ono što je ispravilo situaciju bila je svježa srdela, koja se prodavala na skoro svim pultovima, a izgledala je odlično te je na skoro svim prodajnim mjestima koštala 4 eura po kilogramu. Za nekadašnjih 30 kuna, ovu posve svježu, zdravu i zasitnu jadransku ribu smatraju "najboljom vrijednosti za novac među svom hranom na hrvatskom tržištu". 

Srdela je nutritivno bogata riba, samim time i zdrava, a kilogram ove ribe daje vrijedan, a jeftin ručak za više ljudi, pun zdravih kalorija, za cijenu koja se danas rijetko može naći. 

Evo kako ih na najjednostavniji način pripremiti kod kuće: 

1. Pržene srdelice

2. Otkoštene pohane srdele

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.