NA DOLCU smo na jednom štandu uočili paprike po vrlo povoljnoj cijeni - tri kilograma paprika za samo jedan euro. Nismo ni razmišljali i odmah smo ih kupili, a dok će nam jedan dio ostati za pripremu zimnice, drugi ćemo iskoristiti za neka od ovih ukusnih jela.
Punjena paprika nezaobilazno je ljetno jelo koje jedemo i u prvim danima jeseni. Uz ovaj recept priprema nikad nije bila jednostavnija, a cijeli recept pronađite ovdje.
Jeste li probali zapečenu papriku s krumpirom? Ako niste, sada je vrijeme, a ovdje ćete naći recept s točnim mjerama i postupkom.
Za pripremu ovog recepta trebat će vam riža, mljevena govedina, začini i umak od rajčice. Ubacite u pećnicu, povremeno paprike podlijevajte umakom i poslužite, a cijeli recept pronađite ovdje.
Paprike punjene kus kusom fino su vegetarijansko jelo ili prilog, a umjesto kus kusa možete koristiti i heljdu, proso, ječam ili neku drugu žitaricu. Cijeli recept je ovdje.
Paprike možete i zapeći, a bit će posebno ukusne uz dodatak češnjaka. Poslužite ih tople s rashlađenim vrhnjem, a cijeli recept pronađite ovdje.
Kada pronađete paprike po ovakvoj cijeni, bila bi šteta od njih ne napraviti zimnicu, a ovdje možete pronaći stari provjereni recept za jednu od najdražih zimnica našeg djetinjstva.
Osim ukiseljenih paprika, za zimnicu možete napraviti i miješanu salatu koja ide uz sve, a posebno uz neki konkretni mesni saft s okruglicama od kruha. Recept je ovdje.