ŠTO KADA vam ostane starog kruha? Umjesto da ga bacite, u duhu zero waste pokreta poželjno bi bilo iskoristiti ga, a u nastavku donosimo sedam odličnih recepata uz koje ćete ga iskoristiti do zadnje mrvice i od njega napraviti preukusna jela.
Kada vam ostane starog kruha, posebno ako je riječ o bijelom, napravite ovu jednostavnu roladu. Bijeli kruh je najbolji za ovakvu roladu, a ovdje je recept - ne može biti jednostavnije.
Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači ili nekom umaku po vašoj želji. Recept pronađite ovdje.
Pohani kruh, u svijetu poznatiji kao francuski tost, ukusno je jelo koje može biti praktičan način da iskoristite stari kruh. Može funkcionirati kao slano jelo, a možete mu dodati i malo šećera i ekstrakta vanilije te ga pretvoriti u slasticu. Recept je ovdje.
Kada trebate brz i jednostavan prilog, ove knedle su savršeno rješenje. Iskoristite stari kruh i uživajte u mekim knedlama s ukusnim dodatkom slanine. Recept pronađite ovdje.
Ova je krepka juha tipično toskansko jelo, a zbog izrazite jednostavnosti pripremiti je možete bilo koji dan u tjednu. Ovu će juhu obožavati i djeca, a poslužite je uz tostirane šnite starog kruha. Recept je ovdje.
Vrijeme je i za slastice. Ako vam ostane starog kruha koji više nije mekan, pripremite od njega ukusno slatko jelo koje će se svidjeti svim ukućanima. Recept pronađite ovdje.
Puding od kruha je tradicionalna slastica koja se priprema od starog kruha i mješavine mlijeka, jaja, šećera i začina. Uz puding se poslužuje i slatki preljev od maslaca, šećera, jaja i ruma, a recept je ovdje.