ZA SVE ljubitelje jednog od najzdravijih izbora za doručak - jaja, pripremili smo "šalabahter" o tome koliko se ona zapravo trebaju kuhati.
Da bi se postigla savršeno kuhana jaja, vrijeme kuhanja ovisi o tome kakvu konzistenciju želite - od meko kuhanih do tvrdo kuhanih jaja. U nastavku pogledajte smjernice prema kojima se možete ravnati, uz napomenu da se mjerenje vremena počinje nakon što voda zakipi.
Pravila o minutama kuhanja
1. 4 - 5 minuta
Meko kuhano jaje, s tekućim žumanjkom i pomalo mekanim bjelanjkom. Idealno za serviranje u ljusci.
2. 6 - 7 minuta
Srednje kuhano jaje, s čvrstim bjelanjkom, dok je žumanjak kremast, ali ne potpuno tekuć. Ova verzija je savršena za salate ili kao dodatak ramen juhama.
3. 9 - 12 minuta
Potpuno kuhano, tvrdokuhano jaje, s čvrstim bjelanjkom i potpuno skrućenim žumanjkom. Ovo je idealno za klasična jela poput salate od jaja ili, jednostavno, za ljubitelje urednih, tvrdo kuhanih jaja koja se lako režu i serviraju.
@easyhealthdaily How long you should boil eggs #fyp #boiledegg #iloveeggs #egglovers #cookingtips #eggrecipe #cookingtips ♬ original sound - J_black🦋
Dodatni savjeti
Nakon kuhanja, jaja stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta kako biste zaustavili proces kuhanja i olakšali guljenje ljuske.
Standardno vrijeme kuhanja odnosi se na jaja srednje veličine. Ako koristite veća ili manja jaja, možda ćete morati malo prilagoditi vrijeme kuhanja.