Kada nemate ideja za ručak, napravite ove slane palačinke gotove u samo 15 minuta

Foto: Shutterstock

KOREJSKE palačinke od tune poznate su kao Chamchijeon, a ovaj slani snack pravi se od tijesta od tune i još par sastojaka, koje sigurno imate u smočnici, i gotov je za svega 15 minuta. U Koreji se najčešće jedu kao prilog, a nakon što ih se zamijesi, jednostavno ih se isprži u tavi na ulju.

Ove se palačinke mogu jesti uz rižu i druge priloge, može ih se staviti između dva peciva pa ih poslužiti kao burger, a može ih se narezati i staviti u salatu - opcija je bezbroj i zaista su svestrane. A sada smo pronašli i odličan recept za ove palačinke.

Brze palačinke s tunom

Food blogerica Christie Lai poznata je po tome što dijeli recepte za brza i jednostavna azijska jela, a ove su palačinke jedno od tih jela. Za njih će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

  • 15 ml ulja za prženje
  • 150 g konzervirane tune
  • 30 g nasjeckane crvene paprike
  • 1 nasjeckani mladi luk
  • 1 jaje
  • 55 g glatkog brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 prstohvat tostiranih sjemenki sezama
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • pola žličice soli
  • 1 prstohvat papra

Ocijedite tunu iz konzerve, a zatim ju pomiješajte s paprikom, mladim lukom, jajem, brašnom, češnjakom, sjemenkama sezama, sezamovim uljem, solju i paprom. Dobro promiješajte i u zdjeli podijelite na četiri jednaka dijela, svaki dio formirajte u kuglicu pa prebacite na tanjur.

Tavu zagrijte na vatri srednje jačine pa dodajte ulje. Kad se ulje zagrije, u tavu stavite jednu po jednu kuglicu od tune i lopaticom ih poravnajte u palačinke. Pržite dvije do tri minute sa svake strane, dok obje strane palačinke ne porumene. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da upije višak ulja i poslužite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.