KOREJSKE palačinke od tune poznate su kao Chamchijeon, a ovaj slani snack pravi se od tijesta od tune i još par sastojaka, koje sigurno imate u smočnici, i gotov je za svega 15 minuta. U Koreji se najčešće jedu kao prilog, a nakon što ih se zamijesi, jednostavno ih se isprži u tavi na ulju.
Ove se palačinke mogu jesti uz rižu i druge priloge, može ih se staviti između dva peciva pa ih poslužiti kao burger, a može ih se narezati i staviti u salatu - opcija je bezbroj i zaista su svestrane. A sada smo pronašli i odličan recept za ove palačinke.
Brze palačinke s tunom
Food blogerica Christie Lai poznata je po tome što dijeli recepte za brza i jednostavna azijska jela, a ove su palačinke jedno od tih jela. Za njih će vam biti potrebni sljedeći sastojci:
- 15 ml ulja za prženje
- 150 g konzervirane tune
- 30 g nasjeckane crvene paprike
- 1 nasjeckani mladi luk
- 1 jaje
- 55 g glatkog brašna
- 1 režanj češnjaka
- 1 prstohvat tostiranih sjemenki sezama
- 1 žličica sezamovog ulja
- pola žličice soli
- 1 prstohvat papra
Ocijedite tunu iz konzerve, a zatim ju pomiješajte s paprikom, mladim lukom, jajem, brašnom, češnjakom, sjemenkama sezama, sezamovim uljem, solju i paprom. Dobro promiješajte i u zdjeli podijelite na četiri jednaka dijela, svaki dio formirajte u kuglicu pa prebacite na tanjur.
Tavu zagrijte na vatri srednje jačine pa dodajte ulje. Kad se ulje zagrije, u tavu stavite jednu po jednu kuglicu od tune i lopaticom ih poravnajte u palačinke. Pržite dvije do tri minute sa svake strane, dok obje strane palačinke ne porumene. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da upije višak ulja i poslužite.