Kreće poplava pinci. Našli smo dvije klasične, jednu zdraviju i jednu bez glutena

Foto: breadclub

KREĆE uskrsna ludnica, a glavna su zvijezda, naravno, dobre stare pince. Našli smo tri mjesta u Zagrebu gdje možete kupiti klasičnu pincu, onu u zdravijoj varijanti ili pincu bez glutena.

1. Bread Club

Uspješna majstorska pekarnica koja ruši sve pred sobom vjerojatno će isti efekt postići i svojom pincom. U prodaji su od prošle subote, a jedna košta 7 eura.

Nedavno su otvorili prodavaonicu na Britancu, a ako vam taj Bread Club nije blizu, možete ga naći i na adresama Vlaška 27, Trakošćanska ulica 42 (Trešnjevka), Horvaćanska cesta 154 (Vrbani) i Bukovačka 25 (Maksimir).

>> Bread Club se otvorio na još jednoj lokaciji

2. Health and Joy

Ovaj bistro u zagrebačkom kvartu Vrbani koji svoje proizvode bazira na zdravijim namirnicama provjerenog porijekla novost je na sceni, a za Uskrs nudi pince bez kvasca. U ponudi su im još razne tradicionalne slastice poput orahnjače i makovnjače.

"Uskrs nam se bliži, a mi smo za vas pripremili vaše najdraže H’n’J uskršnje kolače", poručila je ekipa iz ovog interesantnog bistroa.

U ponudi su domaća pinca bez kvasca, zaslađena šećerom kokosovog cvijeta s organskim listićima badema, domaćom narančom, limunom i grožđicama te H'n'J Uskrsni mix: njihove homemade sočne makovnjače i orehnjače od prhkog tijesta, bez kvasca, zaslađene medom i šećerom kokosovog cvijeta, s domaćim orasima i limunom, zdravi išleri, mađarica od pirovog brašna i šećera kokos cvijeta.

3. Gluten Bio

Gluten Bio je dućan koji drži hranu bez glutena, a nalazi se u Ulici kneza Ljudevita u Zagrebu, blizu Tvornice kulture. Bez glutena imaju sve, a nakon vrlo uspješnih krafni u veljači, sad je došao red na pincu.

>> Ovo su krafne bez glutena, jaja i mlijeka, jedna košta 1.26 eura (9.50 kn)

"Domaća pinca bez glutena obogaćena mirisnim agrumima s otoka Korčule vas čeka u našem dućanu", napisali su, pa svakako rezervirajte jednu za sebe želite li si osigurati uživanje u slavnoj uskrsnoj pogači - bez glutena.

4. Korica

"Opet je to doba godine, za pince i pinceze. Isključivo svježe, bez konzervansa, plastičnih omota i E brojeva i bez kompromisa", poručuju iz Korice, zagrebačke pekarnice koja nudi klasične pince.