"Lazanje su me izule iz cipela", pišu. Otišli smo u ovaj riblji fast food probati ih

Foto: Ena Dragičević/Index

FISH HOUSE, riblji fast food originalno iz Rovinja (tamošnja adresa je De Amicis 2, Rovinj), krajem prošle godine otvorio se u Zagrebu, na adresi Masarykova ulica 19. Rade svaki dan od 12 do 22 sata, osim nedjeljom, kada su zatvoreni. Franšiza posluje i u Zadru, na adresi Šime Ljubavca 2. 

Na zagrebačkoj lokaciji imaju dvadesetak sjedećih mjesta, dok za ljeto najavljuju terasu. U ponudi imaju petnaestak ribljih jela, kao što su burgeri s oradom, skušom, kozicama, tunom, razne varijacije pržene ribe poput fritadura od jadranske kozice, trlje, srdele i gavuna, brudet od lignji s palentom, priloge poput carpaccia od tikvice, grilanih i mariniranih patlidžana, istarske skute, mozzarelle i razne umake poput majoneze s pestom od bosiljka.

Riblje lazanje su glavna atrakcija

Međutim, mi smo došli probati najneobičniju stvar, njihove Fish House lazanje. Sastoje se od zapečene tjestenine, bijele ribe, kapara, masline, šalše i mozzarelle. Bili smo skeptični, ali nakon što smo ih probali, moramo priznati da su savršene ako ste riboljubac. Za 14 eura se lako najedu dvije osobe, što je ok cijena.

@index.hr Biste li htjeli probati riblje lazanje? #fishhouse #zagreb #hrana #restoran #recenzija #indexhr #foodtiktok #food #indexfood #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #lasagne ♬ original sound - Index.hr

Čini se kako su oduševljeni i ostali koji su probali. Iako na Googleu imaju tek 19 recenzija, zagrebački Fish House ondje ima visoku ocjenu - 4.9. 

"Sjajno mjesto, salata s tuna steakom bila je nevjerojatna, a riblje lazanje nešto su što trebate probati. Toplo preporučujem", "Naručili smo riblje lazanje i tacose, oboje je bilo odlično i svježe. Vlasnik je bio vrlo ljubazan i sigurno ćemo se vratiti probati nešto drugo s jelovnika. Cijene su malo visoke, ali s obzirom na okus, kvalitetu i posebna jela, vrijedi posjetiti", pišu gosti.

"Sjajno novo mjesto, bilo je nevjerojatno. Probao sam riblje lazanje prvi put u životu i bile su odlične, definitivno ću se vratiti", "Odličan izbor morske hrane, svidjele su nam se bao lepinje, riblje lazanje koje su bile čudne i ukusne, sigurno ćemo dolaziti često", "Lazanje su me izule iz cipela. Tacosi također. Ljubazno i ​​uslužno osoblje, za svaku preporuku", zaključuju.

Zagrebački Fish House radi cijelu godinu

Razlike između rovinjskog, zadarskog i zagrebačkog Fish Housea u konceptu nema, no zagrebački se razlikuje po tome što će raditi cijelu godinu, za razliku od Zadra i Rovinja, gdje se radi o sezonskim objektima. Isto tako, u Zagrebu nude jela koja drugdje još nisu imali na meniju, kao što su upravo lazanje s bijelom ribom koje smo mi probali.

>> Hrvatska ima čak tri domaća riblja fast fooda, jeste li ikad jeli u nekom od njih?