Madrid će biti domaćin ovogodišnje ceremonije World's 50 Best Bars u listopadu

Foto: Shutterstock

I OVE ĆE SE godine održati ceremonija World's 50 Best Bars na kojoj će se proglasiti najboljih 50 barova na svijetu, i to 22. listopada u Madridu. Ovo će biti 16. izdanje ove najutjecajnije svjetske klasifikacije barova, a anonimno će glasati akademija s više od 700 članova, barmena, konzultanata, pisaca i stručnjaka za koktele iz cijelog svijeta.

Prošle je godine dodjela nagrada održana u Singapuru - prvo je mjesto pripalo baru Sips iz Barcelone, a ovdje možete pročitati tko se sve našao u top 20.

>> Objavljena lista najboljih barova na svijetu, na prvom mjestu je Sips iz Barcelone

Razne nagrade za barmene

Prije glavne dodjele nagrada, dodijelit će se dvije posebne nagrade - Michter's Art of Hospitality i Altos Bartenders' Bartender. Za prvu glasaju svi članovi Akademije koji imenuju bar u kojem su protekle godine imali najbolje iskustvo kao gosti, a druga se nagrada dodjeljuje barmenu koji je, prema mišljenju svojih kolega, učinio najviše za unapređenje barmenskog zanata. 

U idućih nekoliko tjedana barmeni će se moći nominirati za tri dodatne nagrade koje će biti objavljene na svečanosti u Madridu. Prva je 50 Best Bars Roku stipendija, stažiranje u dva bara s liste koje dobiva jedan mladi barmen. Tu su i World's 50 Best Bars Bareksten nagrada za najbolji dizajn bara, kao i nagrada Siete Misterios za najbolji koktel meni (svoju trenutnu kartu koktela može poslati bilo koji bar).

Sve će se održati u listopadu

Glavna ceremonija održat će se 22. listopada, no dan ranije sve će započeti Gozbom barmena, gdje timovi iz barova mogu uživati u koktelima i zalogajima, noć prije nego što otkriju plasman svog bara na popisu. 

Ceremonija dodjele nagrada slijedi 22. listopada, a program će biti zaokružen posebnom završnom zabavom 50 Best Closing Party, na kojoj će se svi okupljeni moći zabaviti, ali i kušati lokalne španjolske delicije, budući da se dodjela nagrada ove godine održava u španjolskom glavnom gradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.