Mekani keksi puni čokolade i Nutelle naš su favorit ovaj mjesec - i godinu

Foto: Index Recepti

KADA se mekani keks pun čokolade nađe na tanjuru, malo tko ima tu snagu karaktera da ga odbije. Ipak, nisu svi čokoladni keksi "oni pravi" - neki domaći ispadnu suhi, tvrdi ili pak previše prhki, pa se lome pri svakom zagrizu.

Mi smo fanovi onih mekanih u kombinaciji s čokoladom, a ovaj vam put donosimo najčokoladniji, ludo dobar recept za najfinije kekse koje smo do sada probali - s komadićima čokolade i Nutellom.

Idemo odmah na njega, a sve smo uvjereniji da ćemo ih nakon posla i peći.

Potrebni sastojci

Pripremite sljedeće sastojke:

  • Nutellu
  • maslac sobne temperature
  • smeđi šećer
  • bijeli šećer
  • ekstrakt vanilije
  • mlijeko sobne temperature
  • sodu bikarbonu
  • oštro brašno
  • sol
  • komadiće čokolade.

Kako ih pripremiti

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega rasporedite 9 ili 10 žlica Nutelle i stavite sve u zamrzivač na sat vremena. U posudi izmiješajte maslac, šećer i vaniliju pa miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte mlijeko pa sjedinite brašno, sol i vodu i dodajte ih smjesi maslaca i mlijeka. Umiješajte i čokoladu pa stavite smjesu u hladnjak.

Smjesu vadite žlicom za sladoled, a kuglice spljoštite i u sredinu stavite smrznutu Nutellu. Omotajte Nutellu smjesom i zarolajte u lopticu i tako nastavite s ostatkom smjese. 

Loptice stavite na lim za pečenje i kratko ih ohladite u hladnjaku. Stavite ih peći, pazeći na dovoljne razmake između keksića.

Detaljan recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.