Mladenci i gosti na vjenčanju zarazili se norovirusom, chef osuđen na zatvor

Foto: Instagram

TALIJANSKI chef Marco Sacco, vlasnik restorana Piccolo Lago s dvije Michelinove zvjezdice, osuđen je na dva mjeseca zatvora i kaznu od 20 tisuća eura jer su se 2021. godine gosti u njegovom restoranu otrovali rižotom u kojem je koristio vongole zaražene norovirusom. 

Riječ je o vongolama iz Francuske koje je Sacco u rižotu poslužio u srpnju 2021. godine za vrijeme vjenčanja, piše Plava kamenica, pa su mladenci i gosti umjesto u veselju dan proveli na hitnoj.

Za trovanje gostiju odgovorni chef i osoblje restorana

Saccovi odvjetnici tvrde da su školjke u restoran stigle već zaražene pa su tražili da odgovornost snosi dobavljač, no sud je utvrdio da su za trovanje gostiju odgovorni chef i osoblje restorana. 

Supružnici na čijem je vjenčanju došlo do trovanja dobili su 8 tisuća eura odštete, svaki otrovani gost dobio je po 250 eura, a sudske troškove snosi chef Marco Sacco, koji najavljuje žalbu, a njegovi odvjetnici tvrde da je osuđen zbog tuđe odgovornosti te da je školjke kupio u zatvorenoj ambalaži što znači da je sigurnost trebao jamčiti dobavljač, a onda i proizvođač.

Sud je u Saccovu korist smanjio odštetni zahtjev tužitelja koji su tražili više od 100 tisuća eura. Tužiteljstvo je tražilo i osam mjeseci zatvora za chefa, ali sud je na kraju kaznu smanjio na dva mjeseca. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.