Na Pagu je organizirano besplatno branje soli, traje do kraja mjeseca

Foto: FB/Solana Pag

PAŠKA solana već drugu godinu zaredom organizira manifestaciju Misec paške soli, koja je započela prošlog tjedna, u sklopu koje posjetitelji mogu degustirati paške sireve, ali i sudjelovati u besplatnom branju soli.

Svakog se petka organizira nešto drugo - protekli je petak bio u znaku soli i vina i bio je rezerviran za "žgribanje" soli, a članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag pokazali su posjetiteljima kako se iz plitkih bazena sakuplja sol. 

Degustacija paških sireva, radionica filcanja vune

Ovog petka, 13. rujna, najavljena je tema sol i sir, a posjetitelji će moći degustirati paške sireve, sudjelovati na radionici filcanja vune Wolly Handmade, koja predstavlja originalni suvenir grada Paga, ali i sudjelovati na fotosafariju na nasipu Solane Pag, koji će se održati 19. rujna i za koji je potrebna prethodna rezervacija.

Osim toga, svakog se petka održavaju i Jutra u poljima soli kao neizostavan događaj ove manifestacije - posjetitelji mogu doživjeti branje soli, poslušati edukativne priče, ali i kupiti sve proizvode Solane Pag po akcijskim cijenama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.