Nitko za Valentinovo ne želi propustiti ovaj ultimativni desert od samo 5 sastojaka

Foto: Shutterstock

ČOKOLADNI lava kolač podrazumijeva biskvitnu vanjštinu i tekuću unutrašnjost. Uz kuglicu sladoleda od vanilije, a u obzir dolazi i neki drugi koji najviše volite, koju bobicu voća (znamo da nije sezona, ali žrtvujemo se za Valentinovo i jedemo one iz Meksika) ili tek malo tučenog slatkog vrhnja za šlag, ovaj desert može biti vrlo senzualan.

Čudo od samo 5 sastojaka

Imamo provjereni recept za koji vam treba 5 sastojaka koje vjerojatno imate kod kuće: jaja, brašno, čokolada, maslac i šećer. Možete ga pronaći na ovom linku, a u nastavku je i videorecept u kojem možete vidjeti kako se priprema.

@exclusivelyfood Chocolate Lava Cake - link in bio for the recipe #chocolatelavacake #lavacake #moltencake #petitgateau #foodlover #foodtiktok #baking #recipes #fyp ♬ Music In Your Heart (Instrumental) - BLVKSHP

Silikonski kalup za dobar rezultat

Ako ne znate u kakvoj biste ga posudi ispekli, naravno da možete koristiti keramičku za souffle, no jako je dobar izbor i silikonski kalup za muffin jer će se pečeni lava cake lako i jednostavno izvaditi.

Nadamo se da smo vam pomogli s desertom za sutra. I zapamtite, ako ga pravite prvi put i ne ispadne kako ste zamislili, uvijek može poslužiti kao muffin, pogotovo uz otopljenu čokoladu, preljev od karamele ili šumskog voća.

No smatramo da nema brige jer ne znamo nikoga kome lava cake nije uspio po ovom receptu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.