JOŠ JE U ožujku ekipa iz zagrebačke pizzerije Al Dente najavila da uskoro otvaraju svoju prvu podružnicu u Istri, točnije u Rovinju, a 18. srpnja službeno je i otvorena, čime su se i pohvalili na svojem Facebooku i Instagramu.
Drugi Al Dente restoran napokon je otvoren u Rovinju, i to u Ulici Nello Quarantotto 20. Otvoren je svakog dana od 11 do 23 sata, a nudi jela kakva su dostupna i u zagrebačkom Al Denteu, ali s naglaskom na istarske namirnice.
"Glavni fokus kuhinje će biti lokalne namirnice (riba, tartufi, sirevi...), talijanska kuhinja gdje ćemo koristiti francuske metode. Veliku pažnju posvetit ćemo stvarima koje ćemo sami izrađivati, a to su kiseli kruh, tjestenina i pizza kakvu dosad niste imali naviku jesti i probati", napisali su još u travnju na svojem Instagram profilu.
Osim njihovih pizza u canotto stilu, u ponudi imaju i različite tjestenine, a neke od njih već su predstavili na svojem Instagramu. Tu su, primjerice, domaći ravioli s janjetinom i kremom od Veli Jože sira, paccheri s kremom od dagnji, guancialeom i pistacijama, tjestenina iz koluta sira, ali i razna mesna i riblja jela.
>> Al Dente: Jeli smo do sada najskuplju margheritu u Zagrebu