Njihove smo krafne prije dvije godine morali rezervirati, a sad su još traženije

Foto: Ena Dragičević/Index

PISALI smo vam o njima kad su svoj mali lokal u centru Zagreba, u Ilici 33, otvorili ovo ljeto. Svojevrsna su produžena ruka ultrapopularnog Brooma44, brunch mjesta na zagrebačkom Dolcu ispred kojeg su vječno kolone ljudi, a koji predvodi chef Igor Gudac.

Zapravo, njihove su krafne toliko popularne da smo ih još prije dvije godine (kad Proof33 nije još postojao, već su se prodavale u Broomu 44) morali rezervirati da bismo ih probali, a jednako su popularne i danas - gdje god ih prodaju, odu brzinom svjetlosti.

Imaju svašta, ali krafne su zvijezda

Od samog začetka dio ekipe bio je i Ivan Marković, sada voditelj Proofa33. Osim Ivana, dio užeg Proof33 tima je i njegov brat Tomislav, koji se Broomu priključio odmah po izlasku iz Mastechefa 2021., gdje je osvojio šesto mjesto. No, glavne zvijezde Proofa33 ipak su gastroblogerica Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, te Kristina Halužan, višestruko nagrađivana hrvatska pizzaiola.

Kako smo već napisali, Proof33, osim sendviča, pizza, kolača i keksa, nudi i slavne Janjolinkine krafne, zbog kojih smo ih ovih dana i posjetili. Probali smo njihove krafne s okusom limuna i papra, Jack Daniel'sa i jabuke, obične čokoladne i naš, kako se na kraju pokazalo, favorit - krafnu s punjenjem od manga, marakuje i vanilije.

@index.hr Jeste li probali ove krafne? #proof33 #zagreb #krafne #hrana #food #foodtiktok #foodie #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Krafne ovdje koštaju između 1.80 i 2.60 eura i svježe su pečene svako jutro. Ne možemo opisati koliko su sve bile odlične, možemo vas samo potaknuti da ih sami probate. Naš savjet je da dođete ranije ujutro jer brzo nestanu.

Imamo i recept

Inače, da usavrši ove "londonske" krafne, kako ih njihova autorica Janja Benić naziva, trebalo joj je puno vremena i truda. Sav se taj trud isplatio jer, otkako je odlučila podijeliti sve trikove s drugima, njezine su radionice već nekoliko godina rasprodane, tako da ih, osim što ih možete kupiti gotove, možete naučiti i izraditi sami.

Nama je još ranije ustupila svoj recept i sve trikove za izradu, a sve to možete pronaći ovdje. Recept je dug, no nemojte se prestrašiti - to je zato što je vrlo detaljan i svaki korak je opisan tako da zaista ne možete pogriješiti ako uredno pratite recept.

>> Popis najpopularnijih ovogodišnjih krafni u Zagrebu