Njoki, njoki i još malo njoka: Jedinih pet recepata koji vam trebaju

NJOKI idu uz sve - od raznih mesnih i bezmesnih umaka, pa i samo preprženi na malo maslaca. U nastavku za vas imamo par recepata koji su nam dragi i uvijek dobro dođu. Od klasičnih krumpirovih, preko onih od batata i bundeve, do slavnih rimskih njoka, pa čak i zdravije verzije sa svježim sirom i pirovim brašnom.

Klasični krumpirovi njoki

Recept koji uvijek dobro dođe - od par sastojaka, bez kompliciranja. OVDJE je recept, plus detaljna objašnjenja kako ih napraviti, ali i zamrznuti za neki drugi put.

Rimski njoki

Sigurno ste već sto puta čuli za njih, a nikako ih napraviti. Ne trebate krumpir, brašno ni svježi sir (ako ste pomislili da u tom grmu leži zec). Recept s točnim sastojcima i koracima pripreme je OVDJE.

Njoki od batata

Zanimljive su boje i malo drukčijeg, slatkastog okusa u odnosu na klasične njoke. Recept je OVDJE, a osim recepta za njoke, tu ćete saznati i kako ih napraviti u ovoj super kombinaciji s gljivama.

Njoki od bundeve

Ako vam je dosta juhe ili pite, iskoristite bundevu za njoke. Recept je OVDJE.

Njoki od svježeg sira i pirovog brašna

Jedna zdravija verzija koju smo do sada probali s umakom pesto genovese i bogatim junećim gulašem. Sviđa nam se u obje verzije, a pogotovo s nekom konkretnijom salatom, primjerice onom od svježeg kupusa. Recept možete pronaći OVDJE.