SVIMA su nam na zaposlene dane u tjednu potrebni brzi i praktični recepti, jer neki se obroci zaista i mogu napraviti u manje od pola sata. Tako smo se ovaj put inspirirali kuharicom Jamieja Olivera, koji je na svojoj stranici objavljivao 15-minutne recepte, a izdao je i istoimenu kuharicu Jamie's 15-minute meals.
Budući da je sezona gljiva u punom jeku, nastojat ćemo ih jesti što više, i to ne samo vikendom ili za nedjeljni ručak nego i radnim danima - posebno kada ju možemo pripremiti u, kako slavni chef kaže, samo 15 minuta.
Ovu kremastu juhu nadopunjuje bogati, prepečeni kruh s nadjevom od češnjaka, usitnjene jabuke, sira i oraha, a sve se na kratko stavlja u pećnicu kako bi se sir istopio.
Evo što će vam sve za ovu kremastu juhu biti potrebno.
Potrebni sastojci
Za juhu će vam biti potrebno:
- luk
- maslinovo ulje
- pileća ili goveđa kocka za juhu
- majčina dušica
- češnjak
- šampinjoni
- basmati riža
- kiselo vrhnje
Za prepečence pripremite:
- šampinjone
- kruh ciabattu
- češnjak
- jabuku
- svježi peršin
- limun
- sir
- orahe
Kako ju pripremiti
Počnite sjeckanjem luka i rastapanjem kocke za juhu u vodi, uz dodavanje soli, papra, majčine dušice i češnjaka. Očistite šampinjone i stavite ih peći na tavu - kombinirajte razmrvljene i cijele šampinjone. Dodajte i rižu, pa sve zalijte temeljcem. Dok se kuha, pripremite prepečence. Narežite ciabattu i prepržite šnite na suhoj tavi.
Kada dobiju koricu, utrljajte češnjak. Jabuku narežite na tanke štapiće i začinite sjeckanim peršinom i sokom limuna, pa iz tave izvadite cijele šampinjone i poslažite po šnitama prepečenca. Na vrh dodajte sir i orahe i kratko stavite u pećnicu kako bi se sir istopio. Skuhanu juhu smiksajte štapnim mikserom i poslužite uz malo vrhnja i prepečenac.
Ovaj bezmesni obrok uz dodatak bogato nadjevenog prepečenca je itekako zasitan, a pročitajte i cijeli recept s točnim mjerama i koracima pripreme koji se nalazi ovdje.