Ostalo vam je šunke od Uskrsa? Iskoristite ju za ova ukusna jela

Foto: Shutterstock

NE MOŽEMO ni zamisliti Uskrs bez te ukusne šunke - kuhana šunka kraljica je uskrsnog stola i savršeno se slaže uz jaja, mladi luk, rotkvice i sve ostalo što jedemo za Uskrs. 

No, nerijetko pretjeramo sa šunkom i uvijek je ostane još i danima nakon Uskrsa, a evo i kakva sve fina jela možete napraviti s ostacima kuhane šunke.

Piletina punjena šunkom i sirom

Jedno od najukusnijih jela koja možete napraviti s ostacima šunke je ova piletina punjena šunkom i sirom. Pileća prsa istucite i začinite po želji, na njih stavite komad kuhane šunke i komad sira te sve zajedno zarolajte i pričvrstite čačkalicom. Sada ih po želji možete panirati i pohati, a možete napraviti i kako je prikazano na videu - rolice umočite u jaje, a zatim i u krušne mrvice sa začinima.

@weberseasonings You’ve got leftover Easter ham — here’s the recipe to use it up 🤩 #leftovers #cordonbleu #weberseasonings #easterrecipes #foodinspo #fyp ♬ original sound - Weber Seasonings

Rolice složite u vatrostalnu posudu i stavite peći u pećnicu, a dok se peku, napravite veloute umak od maslaca, brašna, mlijeka i temeljca. U videu su u umak još dodali i senf i sir, a kada je piletina bila gotova, poslužili su ju uz umak. Skuhajte prilog po želji i dobit ćete fantastičan ručak od ostataka šunke za cijelu obitelj.

Kremasta tjestenina sa šunkom

Ostaci šunke savršeno će se slagati i s tjesteninom - šunku prvo narežite na kockice ili na manje komade, pola glavice luka nasjeckajte na sitno i stavite dinstati, a zatim dodajte i malo češnjaka i komadiće šunke i lagano ih prepecite. Sada dodajte i vrhnje za kuhanje te začinite po želji, a možete dodati i malo naribanog sira po želji. Skuhajte špagete ili neku drugu tjesteninu po želji, umiješajte u umak sa šunkom i poslužite.

@aussie_mama_on_a_budget Part 1: of what to make with your left over Christmas Ham… Creamy ham pasta :) This one is sooooo tasty, be sure to give it a go! #creamypasta #pasta #leftoverchristmasham #leftoverham #christmasham #ham #yum #yummy #yummo #foodtok #christmastok #aussiemamaonabudget #fyp #fypcooking ♬ original sound - ✨ Mama on a budget ✨

Juha od šunke i krumpira

Od ostataka šunke možete napraviti i sjajnu juhu uz dodatak krumpira. Za početak u loncu otopite malo maslaca i dodajte ostatke šunke (možete ih narezati prije, a možete ih staviti u komadu s kosti, kao što je prikazano na videu). Lagano pecite pa dodajte nasjeckani luk, celer, mrkvu i češnjak. Pirjajte 10 minuta pa dodajte krumpire narezane na kockice.

@rachelmumolo Ham and Potato Soup #leftovers #easterham #leftoverham #hambone #hamandpotatosoup #ham #potato #soup #soupweather #recipe #recipesoftiktok #recipetok #foodie #foodiesoftiktok #foodtok #letscook #letseat #letscooktogether ♬ original sound - Rachel Mumolo

Podlijte pilećim temeljcem i začinite po želji (sol, papar, timijan, lovorov list) i kuhajte još 10 minuta nakon što zavre. Ako ste stavili kuhati šunku s kosti, sada ju izvadite iz juhe i odvojite meso od kosti, a izvadite i lovorov list. Krumpire lagano zgnječite i dodajte malo mlijeka, a zatim dodajte i komadiće šunke. Dodatno začinite po želji i poslužite.

Bogati sendvič

Ako ste raspoloženi za neko jednostavnije jelo jer nemate puno vremena, s ostacima šunke možete napraviti i ovaj bogati sendvič koji možete pojesti kao međuobrok, a možete ga i ponijeti na posao kao užinu. Uzmite kruh ili tost pa jednu šnitu premažite majonezom, a drugu senfom, dodajte sir, ostatke šunke i neku drugu salamu, rajčicu, zelenu salatu i još neki dodatak po želji i to je to!

@rachelmumolo Leftover Easter Ham Club Sandwich @bestfoodsmayonnaise @frenchsofficial #bestfoodsmayo #frenchsmustard #clubsandwich #leftovers #easterham #bacon #turkey #sandwich #leftoverham #letscook #letseat #letscooktogether ♬ original sound - Rachel Mumolo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.