Otišli smo do Gardena na ručak i pivo. Evo kako je i koliko je sve skupa koštalo

Foto: Index

GARDEN se nedavno preselio u novi prostor na Slavonskoj u istočnom dijelu Zagreba (Slavonska avenija 26/1). Ova pivovara, osnovana tek 2016., u nekoliko je godina postala jedna od top domaćih pivovara s kreativnim proizvodima koji su jako popularni ne samo u Hrvatskoj već i u ostatku Europe.

Novi prostor je jako simpatičan i ugodan, a osim toga što možete sjesti i popiti pivo, ali i kupiti koju limenku za doma, možete i prigristi nešto. U novom Gardenu su, što se hrane tiče, Submarine, Full Circle i Veganko. Full Circle, inače koncept Marka Palfija, učinio nam se ovog puta najzanimljivijim, a i par puta smo čuli za Popcorn Chicken, pa smo htjeli probati i to, između ostalog.

Nije jeftino, ali je fino

Uzeli smo Popcorn Chicken (37 kn), Cheeky tortilju (38 kn), prženi krumpir (22 kn), prženi batat (25 kn) i domaću chili majonezu (7 kn). Popcorn chicken su panirani komadići piletine, prženi i izvana jako hrskavi, ali nisu nam bili najbolji od svega pa bismo im dali ocjenu 4 od 5.

Cheeky tortilja je wrap punjen prženom piletinom i salatom i odličan je, kao i prženi batat koji je malo deblji od uobičajenih krumpirića, ali tako hrskav izvana, a kremast iznutra, jedan od boljih batata koje smo jeli. Na prženi krumpir i domaću chili majonezu isto nemamo nikakvih primjedbi.

Plus je i to što se čeka minimalno, pa je naša narudžba bila spremna već za desetak minuta, a to vam je taman dovoljno vremena da si odaberete pivo.

Vrijedi doći i samo zbog piva

Uz jelo smo popili i dva mala piva. Gardenova Session IPA košta 19, a odličan Imperial Apricot, Mandarin & Lemon Sour, nastao u suradnji sa španjolskom craft pivovarom Freddo Fox, 25 kuna. Cijeli ručak, uključujući hranu i piće za dvije osobe, stajao nas je 173 kune.

Sve u svemu, u novom Gardenu bili smo već par puta i uvijek je baš ugodno, tako da vam neće biti žao ako se zaletite tamo na pivo poslije posla ili na druženje vikendom.