Otišli smo na hvaljene burgere, evo kako je bilo

Foto: Index

NAŠLI smo dobre i ne previše skupe burgere u zagrebačkom kvartu Špansko (Jurja Šižgorića 7). Mjesto se zove Love @ first bite, što bi značilo ljubav na prvi zalogaj, a iako se nismo baš zaljubili preko ušiju, definitivno smo izašli jako siti i sretni. Ne mislimo ništa loše pod tim što se nismo zaljubili jer nemamo nikakve posebne zamjerke i svakako bismo se vratili ovamo jesti, što zbog dobrog junka, što zbog dobrih cijena. Inače, ekipa ih po društvenim mrežama i raznim grupama jako hvali.

Prostor na prvu ne izgleda kao neko čudo, a kad smo ušli, bio je poluprazan (bez obzira na to, simpatičan je, uredan i prilično prostran). Možda i zbog toga što smo otišli jesti taman usred tekme Hrvatska - Danska, pa je dobar dio ljudi bio na stadionu, doma ili u bircu ispred - da, izgovorit ćemo to - malih ekrana. Ubrzo smo skužili kako Love @ first bite radi brdo dostava, pa su se dostavljači Wolta, Bolta i Glova samo redali, ali unatoč tome je i naša narudžba vrlo brzo stigla na stol.

Tko ne voli pošten junk food?

Ne skrivamo koliko volimo burgere i krumpiriće, posebno kad je pecivo mekano i puterasto, a mesa nema tek u tragovima (iako se ne bismo bunili da je pljeskavica i mrvicu deblja). Krumpirići, nezaobilazan "partner in crime" svakom burgeru, ovdje podsjećaju na one iz Submarinea - tanki su i imaju koru.

Malo nam smeta što kod takvih uvijek ima dosta manjih komadića, ali ok, možemo im malo progledati kroz prste. Kolutovi luka, odnosno slavni onion ringsi, panirani su s mrvicama (negdje znaju biti u pivskom tijestu) i jako su dobri - jednoliko obloženi i hrskavi.

Ne volimo komplikacije

Kod burgera ne volimo stotine egzotičnih, ljutih ili slatkih dodataka, cijenimo klasiku. Uzeli smo burgere broj 1 i 2 s menija, a to su Always in burger (junetina, brioche pecivo, cheddar, BBQ majoneza umak, kiseli krastavci, rajčica, iceberg salata) za 40 kuna i Kinda super burger (junetina, brioche pecivo, gouda, pržena panceta, grilani luk, umak, krastavci, rajčica, iceberg salata) za 48 kuna.

Meso je well done pečeno, ali i dalje rahlo i mekano. Kad pogledamo sve skupa, uključujući obične (17 kn) i chilli cheese krumpiriće (28 kn) i kolutove luka (23 kn), sviđa nam se što ništa nije bilo preslano. Iako smo mi ovog puta preskočili pivo uz burger i krumpiriće, vi ne morate, a popiti možete Abu i Lelu od Petog elementa, Medvedgradovu Gričku vješticu, a od industrijskih Heineken, Staropramen, Staročeško ili Erdinger.

Inače, cijene burgera ovdje se kreću između 40 i 57 kuna, wrapova od 46 do 50, salate s piletinom, ramstekom ili grilanim povrćem su između 47 i 54 kune, a prilozi 17 do 30 kuna. U ponudi imaju i ćevape - porcija velikih od 10 komada košta 44 kune.