Ovdje se ćevapi nisu promijenili desetljećima. Velika porcija je 6, mala 3.50 eura

Foto: Hana Kajari/Index

AKO ŽELITE pojesti jako dobre ćevape u Zagrebu (a neki će reći i najbolje), svakako biste kao jednu od postaja trebali označiti pečenjarnicu Cvjetno (točna adresa je Cvjetna cesta 21A) u istoimenom zagrebačkom kvartu. Ovo je lokal u koji se vjerni gosti vraćaju godinama, točnije od 1982. godine, a prostor je totalno old school, kao da se vratite u 80-e.

Jelovnik je poprilično kratak pa su tu veliki ćevapi 6 eura, mali 3.50, veliki šiš ćevapi su 8 eura, dok je mala porcija 6 eura. Kombinacija košta 8.50 eura, a sama lepinja jedan euro. Riječ je o banjolučkim ćevapima, a nama su dojam još pozitivnijim učinili iznimno ljubazni zaposlenici.

@index.hr Gdje vi volite jesti ćevape u Zagrebu? #cvjetno #zagreb #indexhr #hrana #food #foodie #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Što kažu gosti?

Bacili smo oko na recenzije na Googleu, gdje ih je trenutno 2401, s prosječnom ocjenom od 4.7. Eto što stoji u recentnim dojmovima gostiju.

"S obzirom da je hrana i više nego izvrsna, nismo marili za kaos prilikom naručivanja hrane. Da, prenatrpano je, a na hranu morate čekati barem pola sata, što i nije tako loše s obzirom na kvalitetu. Vjerujte mi, isplati se čekati. Gospođa na blagajni je tako draga i ispričava se svima zbog čekanja i brine se da kupci odu zadovoljni i siti."

"Najbolji ćevapi u Zagrebu, tamo su se počeli jesti prije nekih 28 godina i još uvijek imaju isti okus kao kad sam ih prvi put probao."

"Bio sam tamo prije 25 godina, danas i nekoliko puta između. Ništa se nije promijenilo. Šiš i klasični ćevapi su odlični, posluga kao i uvijek jako fina! Velika preporuka."

"Prednosti: najbolja banjalučka verzija ćevapčića u Zagrebu. Odličan je i somun. Cijene su pristupačne. Nedostaci: nema parkirnog mjesta. Vrlo ograničen izbor hrane i pića. Interijer vapi za modernizacijom. Luk je tanak i izrazito ljut. Sveukupno, dobivate vrlo ukusan obrok s poštenim cijenama."