Ove kišne dane zasladite si neodoljivim jesenskim keksićima, imamo recept čitateljice

Foto: Ivana Miljanović

IAKO JESEN službeno još uvijek nije stigla, vrijeme nam govori suprotno, a ovi jedva dočekani kišni dani pozivaju nas da upalimo pećnice i krenemo pripremati sve te silne jesenske deserte o kojima maštamo cijelo ljeto.

Ako uz to želite zaposliti i djecu, napravite ove simpatične keksiće - recept je podijelila naša čitateljica Ivana Miljanović u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? i idealni su za poslužiti uz šalicu kave ili čaja.

Prhki čajni keksići

"Preslatki su", "Predivni", pišu ljudi u komentarima, a ako želite napraviti ovakve keksiće, bit će vam potrebno tek pet sastojaka:

  • 400 g oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 2 žumanjka.

U posudi pomiješajte brašno, vanilin šećer, šećer u prahu i hladni maslac koji ste tek izvadili iz hladnjaka. Maslac prekrijte suhim sastojcima, a zatim ga naribajte u smjesu te ga svako toliko ponovno umočite u suhe sastojke, kako biste ga lakše naribali.

Sada u smjesu dodajte i žumanjke pa rukom umijesite glatko tijesto. Tijesto prvo mijesite u zdjeli, a zatim ga prebacite na radnu površinu. U početku će možda izgledati suho, no nemojte dodavati nikakve mokre sastojke i samo nastavite mijesiti. Kada umijesite tijesto, stavite ga u vrećicu za zamrzavanje i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta.

Radnu površinu pospite brašnom i tijesto izvadite iz zamrzivača pa ga razvaljajte na debljinu od 1 cm. Tijesto oblikujte uz pomoć modlica po želji pa keksiće poredajte na lim za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, otprilike 7 minuta. Ostavite da se ohlade pa ih poslužite uz kavu ili čaj. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.