"Ovo je doslovno najbolja stvar koju sam probala u Zagrebu", pišu. Vratili smo se

Foto: Ena Dragičević/Index

"A SAD najozbiljnije, ako ovo još niste probali - morate! Vegansko jelo koje oduševljava i potpune nevegane pout mene. Sourdough, 'majoneza' od indijskih oraščića koju sami rade, 'losos' od mrkve marinirane u morskim algama i začinima. Savršenstvo", "Zaljubila sam se u ovo mjesto", "Ovo je doslovno najbolja stvar koju sam probala u Zagrebu. Ne samo zato što sam mamurna", pišu ljudi po Instagramu o zagrebačkom Superplantyju.

"Idealno mjesto za brunch, ponuda je savršena. Rade i svoje homemade napitke kao zamjenu za mlijeko", "Ovo ima savršen okus. Moja prijateljica koja nije veganka je upravo tražila recept, tako da... Definitivno preporuka!" dodaju. A vi se sigurno sjećate da smo vas već vodili u to plant-based mjesto, ali uz ove komentare ostavljene u međuvremenu, morali smo otići opet.

>> Tek su otvorili, a već su hit. Ovo je mjesto krcato, probali smo sve što nude

Sve rade sami, laptop friendly su

Superplanty se nalazi na adresi Trg Vladka Mačeka 2, a otvoren je krajem prošle godine. Njihov sendvič s lososom bez lososa, opjevan u komentarima onih koji su ga probali, definitivno je najtraženije jelo, a vole ga i vegani i nevegani, no uz njega imaju još nekoliko odličnih jela na kratkom i jasnom jelovniku.

@index.hr Ako volite jesti zdravo, ali ne želite žrtvovati izvrstan okus, morate posjetiti Superplanty! #zagreb #hrvatska #superplanty #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #food #foodtiktok #hrana ♬ original sound - Index.hr

Ovaj bistro je laptop friendly i nudi specialty kavu. Posebni su jer većinu svojih sastojaka pripremaju sami, poput mlijeka, granole i bademovog maslaca. Posluga je vedra, profesionalna i vrlo brza. Probali smo obje njihove smoothie zdjelice, kakao i spirulinu, njihov tofu scramble i "lox on sourdough" po kojem su toliko poznati. On nam je i dalje favorit!

Za desert imaju energetske kuglice za samo 1 euro, ali i najbolju hrvatsku kombuchu - Ekipa kombuchu u tri okusa, koja je nama trenutno jedno od dražih pića. Ako volite jesti zdravo, ali ne želite žrtvovati izvrstan okus, morate posjetiti Superplanty.

>> Imamo recept za Superplantyjev Cacao Dream Smoothie bowl