"Ovo je otkriće": Cimet-rolice od tost kruha idealne za školarce

Foto: Shutterstock

NA DRUŠTVENIM mrežama se još od kolovoza najavljuje jesen sa svim klasičnim motivima koji ju obilježavaju, poput bundeva, pita, cimeta, ukusnih napitaka... Ovaj put nam je za oko zapeo recept za jako jednostavne rolice sa šećerom i cimetom, koje smo odmah svrstali u zalogaje koje će školarci (a i ne samo oni) obožavati. 

Video je objavila tiktokerica Lauren Leyva, a dobio je brojne komentare i pohvale, ali i preporuke za korištenje raznih preljeva, pa i Nutelle umjesto šećera i cimeta.

Idemo odmah na sastojke koji su potrebni za ovaj recept: 

  • 3 kriške bijelog tost kruha
  • 2 žličice cimeta
  • 4 žlice šećera (količinu možete modificirati prema svom ukusu)
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera u prahu
  • 1 žlica javorovog sirupa (možete slobodno koristiti med)
@lauren.leyva CINNAMON SUGAR TOAST ROLLS 🤍🐻🤍🐻 Make them for brunch today! ✅ SAVE the recipe Recipe serves 1-2 portions Ingredients: 3 pieces of soft bread 2 Tsp cinnamon 4 TBsp caster sugar 4 TBsp butter 2 TBsp milk 1 egg 1 Tsp icing sugar 1 TBsp golden/maple syrup Method: Use a rolling pin or bottle to flatten the bread slices. In a bowl, add 3 TBsp butter, 2 TBsp sugar & 1 Tsp cinnamon. Heat in the microwave (to soften the butter) for 15 seconds then mix well to form a paste. Spread the butter paste over 1 slice of all the bread slices. Roll the bread slices tightly, starting from a short edge, with the cinnamon paste on the inside of the roll. Cut the rolls in half so you have 6 rolls. Beat the egg on a plate with the milk. Add the rolls and cover in the egg mixture. Add 1 TBsp butter to a frying pan. When bubbles appear, add the rolls & fry on medium heat until browned, turning regularly. On a plate, mix 2 TBsp sugar with 1 Tsp cinnamon. Mix well. When browned, place the rolls in the sugar mixture and turn until covered. Serve with icing sugar on top & a drizzle of syrup! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #brunchrecipes #cinnamontoastcrunch #cinnamonrolls #cinnamonswirls #autumnrecipes #autumnrecipe #viralrecipe #viralfood #viralrecipes #viral #viralvideos #viralreels #instagramrecipes #easycooking #easyrecipe #easyrecipes #ukinfluencer #ukfoodinfluencer #ukcontentcreator #ukcontentcreators #ukfoodblogger #sheffieldfood #sheffieldinfluencer #sheffieldcontentcreator #discoverunder50k #discoverunder100k #studentfood #studentrecipes #studentlife ♬ original sound - Lauren Leyva

Kako se pripremaju

Počnite tako da razvaljate tost valjkom ili staklenom bocom tako da bude nekoliko centimetara veći nego inače, a onda pripremite nadjev kojim ćete ga premazati. U posudici pomiješajte maslac, šećer i cimet, pa zagrijte u mikrovalnoj ili na vatri kako bi se maslac istopio. Dobro promiješajte smjesu i premažite njome razvaljani tost.

Svaki tost čvrsto zarolajte i prerežite svaku rolicu na pola. Istucite jaje s mlijekom, pa umočite rolice u smjesu. Na tavi s otopljenim maslacem pržite rolice i okrećite ih dok ne postanu zlatno-smeđe boje. U tanjuru pomiješajte šećer s cimetom i valjajte rolice dok ne budu potpuno prekrivene.

Rolice možete preliti karamelom, umakom od vanilije ili medom, a ako imate još desetak minuta vremena, karamelizirajte jabuke na tavi i prelijte ih preko rolica, za potpuni jesenski doživljaj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.