Ovo planetarno popularno jelo ime je dobilo po prostitutkama

https://recepti.index.hr/recept/2138-pasta-puttanesca

POSTOJI jedno mjesto gdje je jelo s tjesteninom inspirirano prostitucijom. To mjesto je Italija i radi se o poznatom jelu naziva Pasta Puttanesca, a "puttanesca" se prevodi kao "u stilu dame noći", s obzirom da riječ puttana na talijanskom označava žene koje se bave najstarijim zanatom na svijetu.

Neki izvori umak nazivaju rimskim, no češće se povezuje s Napuljem. Napravljen je kombiniranjem inćuna, kapara, maslina i ostalih sastojaka kao što su češnjak, mljevena crvena paprika, čili paprika i rajčice.

Postoji više teorija o imenu

Legenda kaže da je nastao za vrijeme Drugog svjetskog rata i to da je Pasta Puttanesca svoje ime zaslužila jer se brzo sprema pa su je prostitutke mogle brzo skuhati između klijenata. Postoji i još jedna teorija, a ta je da je stvar bila u moćnim sastojcima umaka, kao što su inćuni, masline i kapari.

Nebitno je kako je nastalo ime ovog jela koje je zahvaljujući jednostavnosti pripreme i dobrom okusu postalo planetarno popularno, bitno je da ga stignete spremiti za večeru bez puno muke i potrošenog vremena. Recept je OVDJE.