KRAFNE su jedan od slatkih užitaka koji nas vraćaju u djetinjstvo, a miris svježe prženih krafni u ovo se vrijeme godine posvuda osjeti. Iako mnogi misle da je priprema krafni kompliciran proces, zapravo možete uživati u domaćim, sočnim krafnama bez previše uloženog truda i vremena.
U nastavku otkrivamo kako napraviti najjednostavnije krafne koje će oduševiti sve - brzo se pripremaju, ne zahtijevaju previše sastojaka, a okusom ne zaostaju za onima iz najpoznatijih slastičarnica. Pripremite krafne koje su mekane, zlatno-smeđe i savršene, a uz ovaj recept ići će vam kao od šale, čak i ako ste amater u kuhinji.
Za najjednostavnije domaće krafne trebat će vam:
Pomiješajte mlijeko, šećer i suhi kvasac i ostavite da se kvasac aktivira. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prstohvat soli i vanilin šećer pa dodajte jaje, otopljeni maslac i aktivirani kvasac. Umijesite glatko tijesto i pokrijte ga kuhinjskom krpom. Ostavite da se diže na toplom mjestu 30 do 45 minuta, dok ne udvostruči volumen.
Nakon što je tijesto naraslo, premijesite ga nekoliko puta na pobrašnjenoj površini. Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1 cm pa uz pomoć čaše oblikujte krafne. Pržite ih u ulju po nekoliko minuta s obje strane, dok ne postanu zlatno-smeđe. Posipajte ih šećerom u prahu ili kombinacijom šećera i vanilin šećera i poslužite dok su još tople.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.