Pileća prsa vam uvijek ispadnu suha? Prije pečenja isprobajte ovu provjerenu metodu

Foto: Shutterstock

PEČENA pileća prsa svi volimo - odlična su ideja za ručak jer idu uz sve priloge, od krumpira i riže do tjestenine, a mogu se dodati i u salatu. Što napraviti kako bi vam pileća prsa baš svaki put ispala sočno i nimalo suho? Tajna je u tome kako ih pripremite prije pečenja.

>> Salamura - metoda kojom ćete osigurati da meso s roštilja uvijek bude sočno

Mnogi chefovi koriste ovaj trik - prije pečenja meso nekoliko sati držite u salamuri, tj. otopini soli i vode koja se izvorno koristila za konzerviranje hrane dok još nije bilo hladnjaka.

Kako pripremiti salamuru?

Piletina će nakon salamurenja biti još sočnija. U lonac stavite litru vode i 70 g soli te otopinu prvo zagrijte na vatri, ohladite na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku, a tek onda stavite piletinu unutra.

@maxiskitchen The secret to juicy roasted chicken breast... . For the brine:▪️4 Cups Water▪️1/4 Cup Kosher Salt▪️ . For the Chicken:▪️2 Chicken Breasts▪️1/2 tsp Garlic Powder▪️1/2 tsp Paprika▪️1/2 tsp Onion Powder▪️1/2 tsp Black Pepper▪️1/2 tsp Kosher Salt▪️2 tsp Olive Oil▪️ . 1️⃣ Mix together the water and kosher salt to create a brine; soak the chicken breasts in the brine for at least 30 minutes (up to 8 hours in the fridge); when done brining pat the chicken dry with paper towels 2️⃣ Preheat oven to 450°F and mix together the garlic powder, paprika, onion powder, salt and pepper 3️⃣ Coat the chicken in olive oil and season with the spice mix on both sides 4️⃣ Bake for 15-20 minutes until a meat thermometer reads 165°F 5️⃣ Place chicken on a plate and cover with foil; let rest for 5 minutes before serving . 🕒10 minute prep time + 30 minute brine time + 15 minute cook time . #cookingtiktok #easyrecipe #chicken #cookinghacks #cookingtips #healthyrecipes #lowcarbrecipes ♬ Take a moment to breathe out friday - normal the kid

Vrlo je važno da voda bude hladna prije salamurenja kako bi se spriječio razvoj bakterija. Lonac s piletinom držite u hladnjaku. Pravilo je da u salamuri stoji otprilike sat po kilogramu mesa, no to vrijeme možete produljiti ili skratiti ovisno o tome koliko vremena imate.

Nakon što je piletina salamurena, izvadite je iz otopine i osušite papirnatim ručnikom. Mesu dodajte začine po izboru i ispecite prema svom omiljenom receptu ili isprobajte jedan od naših recepata.

1. Piletina punjena senfom

Ova piletina punjena senfom zamotana u slaninu čini odličan spoj okusa, a gotova je za samo 30 minuta! Ovdje je recept.

2. Pileća prsa punjena šampinjonima

Pileća prsa punili smo pirjanim šampinjonima s češnjakom, listovima špinata i sirom. Ovako pripremljena piletina ostaje sočna i kad se ohladi, recept je ovdje.

3. Marinirani pileći file

Ova marinada piletinu će učiniti sočnom i ukusnom, a možete je ispeći na roštilju ili običnoj tavi. Cijeli recept pronađite ovdje.

4. Savršena pečena piletina s povrćem

Ovdje pronađite recept istarskog chefa Antonija Brajkovića za savršeno pečenu piletinu s hrskavom koricom i sočnim mesom uz prilog od povrća i umak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.