Princes krafne naše čitateljice oduševile Fejs, otkrila kako radi kremu od pistacija

Foto: Danijela Laser

U GRUPI Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo savršene princes krafne. Punjene su domaćom kremom od pistacija pomiješanom s tučenim slatkim vrhnjem, pa vam u nastavku donosimo recept, kao i za princes krafne, odnosno tijesto koje će uspjeti baš svima.

Danijelina krema od pistacija

Od sastojaka ćete trebati:

  • 150 g oljuštenih neslanih pistacija
  • 190 ml mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žlicu šećera u prahu.

Zakuhajte vodu u loncu srednje veličine i dodajte oljuštene pistacije. Pustite ih da prokuhaju 4 minute, a zatim ih ocijedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Presavijte krpu i istrljajte pistacije da im omekša korica. Odvojite pistacije od kore i bacite je.

Dodajte pistacije u blender s oko 80 ml mlijeka i 1 žlicom šećera u prahu. Miješajte oko 5 minuta dok se pistacije ne pretvore u glatku pastu. Morat ćete zaustaviti procesor 3-4 puta da sastružete stranice. Primijetit ćete da se pistacije prvo pretvaraju u mrvice, a zatim bi se trebale formirati u kuglu, kada dođu do faze paste.

Preostalo mlijeko (125 ml), maslac i bijelu čokoladu stavite u čistu zdjelicu i zagrijte na laganoj vatri dok se ne otope, ostavite sa strane. U pastu od pistacija dodajte smjesu od bijele čokolade i blendajte dok smjesa ne postane izuzetno glatka i kremasta (po želji možete podesiti konzistenciju s još mlijeka i nema potrebe da mlijeko prvo zagrijavate).

Princes krafne

S obzirom na to da čitateljica nije istaknula po kojem je receptu pripremala tijesto za princes krafne, mi vam donosimo dva koja su višestruko provjerena, a također su iz ove popularne Facebook grupe.

Prvi recept je onaj naše čitateljice Adriane Drljo i možete ga pronaći ovdje, dok je drugi autorice Antonije Jagodić i možete ga vidjeti na ovom linku.