ZAGREBAČKI Bread Club, trenutno najjača majstorska pekarnica u gradu koja se može naći na čak pet lokacija (popis svih s adresama je malo niže u tekstu), predstavila je dva nova peciva za rujan - jedno slano, jedno slatko. Probali smo oba, pa krenimo logičnim redom, od slanog.
Parmigiana je tradicionalno talijansko slojevito i zapečeno jelo koje se sastoji od šnita patlidžana, grilanog ili prženog u ulju, mozzarelle, umaka od rajčica i parmezana. Svi se sastojci pažljivo slože u slojevima i zapeku u pećnici kako bi nastala hrskava korica na vrhu i mirisno i sočno povrće ispod, uz rastopljeni sir.
>> Kako pripremiti parmigianu?
Nama je to jedno od najdražih jela uopće, a naročito u ovom dijelu godine kad svaki odlazak na tržnicu i štandovi puni patlidžana i rajčica sami po sebi sugeriraju što za ručak. Na to se nije oglušila ni ekipa iz Bread Cluba pa je pripremila parmigianu u lisnatom.
Možemo reći kako je ovo najsočnije pecivo ikad - sve ono što smo opisali gore sad je obavijeno hrskavim slojem lisnatog tijesta, što nam se jako sviđa zbog teksture, a okus je fantastičan. Ovo pecivo svakako planiramo ponoviti prije no što izađe iz ponude, a probajte i vi, pogotovo ako volite parmigianu, patlidžane, šalšu i hrskavo lisnato.
Naravno, ne bi bilo fer da nema deserta, a trenutno se u Bread Clubu možete zasladiti kakao-verzijom pain au chocolata punjenog pastom od badema, inače vrlo popularnim slatkim namazom za kojim su njihovi gosti poludjeli još davno, u slavnom kroasanu s bademom. Ono što cijenimo kod Bread Clubovih slatkih peciva je to što nikad nisu preslatka.
Inače, pain au chocolat, tradicionalno francusko pecivo u dijelovima zemlje poznato i kao chocolatine, u originalnom se obliku sastoji od klasičnog tijesta za kroasane i pločice tamne čokolade koja se urola u tijesto prije pečenja. Ono što ga razlikuje od kroasana je i oblik koji nije tzv. polumjesec, već kvadratni.
Bread Clubove pekarnice ovog se trena mogu naći na pet lokacija po Zagrebu, od toga su dvije u centru.
Britanski trg 9
Vlaška 27
Trakošćanska ulica 42 (Trešnjevka)
Horvaćanska cesta 154 (Vrbani)
Bukovačka 25 (Maksimir)
>> Probali smo pecivo za 3 eura iz najpopularnije zagrebačke pekarnice koje svi hvale