Probali smo Munchmallow s karamelom i jagodom. Jedan je čak ok, drugi užas

Foto: Karlo Klasić/Index

CRVENKA je osnovana 1975. godine u istoimenom mjestu u Srbiji, a njezin Munchmallow omiljen je slatkiš iz Jugoslavije. Ne znamo nikoga tko ima 40 i više godina a da ga za ovaj kolačić ne veže nešto više od samog pojma da je to slatkiš kao svaki drugi. Uspjeli smo čak i skupiti par izjava da sve imamo crno na bijelo.

U lijepom je pamćenju svima

"Munchmallow je super podsjetnik na mladost kada se jedan dobio od bake i djeda i bili smo sretni i jedva čekali idući posjet da dobijemo još. Obavezno se polizala unutarnja krema i podložak se stavio u usta i čekalo se da se počne topiti, toliki užitak su bili", govori nam Danijel, koji ih i danas redovito kupuje.

"Pa znam da nije baš neko čudo od slatkiša uz ove druge, tipa Kinder i Ferrero, ali drag mi je jer ima tu krckavu čokoladu i pjenastu sredinu. Iako ga jedem sve manje i ne dođe mi ni da ga kupim često, u dobrom mi je sjećanju", rekla nam je Lidija, koja ih danas kupi par puta godišnje, a prednost ipak daje nekim stranim brendovima slatkog.

"Joj, meni je to stvarno jedan od najdražih. Kombinacija hrskavog keksa, tamne hrskave čokolade i slatke pjenaste sredine. Kod Munchmallowa mi se najviše sviđa što nije presladak, ali vidjela sam da postoje sad i ovi s karamelom i jagodom i čim pogledam pakiranje, čini mi se da su preslatki", govori Andreja, kojoj je Munchmallow i dalje slatkiš broj jedan.

U Konzumu smo našli Munchmallow u dvije novije varijante - jedan je s karamelom, a drugi s jagodom i bijelom čokoladom. Kutija od 128 grama košta 1.59 eura, odnosno 11.99 kuna. Probali smo ih, evo kakvi su.

Munchmallow karamela

U mirisu se karamela ne osjeti, ali u okusu da, i to identičan okus kao klasični mekani karamela bomboni, oni koji vade plombe. Nije loš kao onaj s jagodom, ta karamela nije strašno nametljiva. Ovo bismo možda ponovili, no minus je što je i dalje baš preslatko.

Foto: Karlo Klasić/Index
Foto: Karlo Klasić/Index
Foto: Karlo Klasić/Index

Munchmallow jagoda i bijela čokolada

Miris, još dok ne zagrizete, otkriva aromu jagode. A kad zagrizete, jako je slatko, baš preslatko, a okus jagode nije jak kao miris. Više se osjeti ta šećerasta bijela čokolada. Ne bismo ga ponovno kupili. Ako volite jako slatke slatkiše, bijelu čokoladu i (da si ne lažemo) umjetni okus jagode, ovo je za vas.

Foto: Karlo Klasić/Index
Foto: Karlo Klasić/Index

Ono što i dalje ostaje problem kod Munchmallowa, po nama, jest taj užasni, jeftino-šećerasti preljev koji nazivaju čokoladom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.