Proljeće u Zagrebu: Lisnato s jagodama, spanakopita, kolač-tratinčica i vege sendvič

Foto: Instagram/noelbreadanddeli

ZAGREBAČKI lokali gostima nude proljetne varijante svojih slanih i slatkih jela, izdvojili smo četiri najzanimljivije koje mogu poslužiti kao jedan dobar brunch.

Proljetni vege sendvič (Noel bread and deli)

Noel je svoj poznati sendvič u kiselom tijestu prilagodio proljeću (gore na slici).

"Naš signature vege sendvič dobio je proljetni makeover - od sada ga možete pronaći u prefinoj kombinaciji pečenog povrća (patlidžan, tikvice i crvena paprika) i homemade pesto rossa (sušene rajčice, bademi, ružmarin i maslinovo ulje) s dodatkom ružmarina", poručili su.

Danish pastry s jagodama i Spanakopita (Bread Club)

Popularni Bread Club u ponudi ima dva nova peciva, a to su danish pastry s punjenjem od jagoda, odnosno vrsta lisnatog peciva koje se može puniti bilo kakvim nadjevima, od džemova do krema, a ovdje je punjeno nadjevom od najdražih proljetnih bobica te slastičarskom kremom.

Spanakopita, originalno grčki klasik od tankog tijesta i punjenja od feta sira i svježeg špinata, u Bread Clubu su napravili u mini verziji za jednu osobu, a punjenje osim fete i špinata sadrži i ricotta sir.

Daisy (Jolie Petite patisserie)

Najpoznatija slastičarnica u zagrebačkom kvartu Knežiji nakon hita u obliku malo drukčije kremšnite sada ima kolač koji podsjeća na tratinčicu, a nazvali su ga prigodno - Daisy (tratinčica na engleskom). Izgleda stvarno simpatično, tako da ćemo uskoro morati do Knežije probati ovo čudo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.