Provjerili smo koliko u Zagrebu košta večera za dvoje na Valentinovo

Foto: Tajer/Facebook

PROVJERILI smo što su zagrebački restorani pripremili za Valentinovo, ali i koliko će zainteresirani morati izdvojiti za romantičnu večeru.

1. Health&Joy

Adresa: Palinovečka 19
Cijena po osobi: 47 eura

Ovaj bistro koji nudi kako mesna, tako i veganska jela, a sve na osnovi lokalnih namirnica, za Valentinovo priprema mesni meni. Za 47 eura po osobi tu su tri slijeda - roastbeef salata kao predjelo, tagliata s bulgurom za glavno jelo i kolač od čokolade i kupine za desert.

2. Točkica

Adresa: Maceljska 21
Cijena po osobi: 35 eura / vinski pairing 22 eura 

Bistro s domaćom zagrebačkom hranom koji nam se svidio čim smo prvi put ušli u njega, za Valentinovo priprema dva menija, mesni i riblji, a koštaju po 35 eura po osobi. Moguć je i vinski pairing koji se plaća dodatna 22 eura.

Mesni meni sadrži tatarski biftek, skradinski rižot, tournedos s kroketima i kuglof s kremom od vanilije, dok su na ribljem pašteta od dimljene ribe, fuži s tartufima, grdobina na buzaru te panna cotta sa smokvama u prošeku.

3. Botanist

Adresa: Remetinečka cesta 101
Cijena po osobi: 54/52 eura

Restoran Botanist pripremio je mesni meni za 54 eura po osobi i riblji meni za 52 eura po osobi. Mesni uključuje guščju jetru na pireu od jabuke, obraze s celerom, salatu od matovilca s narom te brownie sa sladoledom od malina. Na ribljem su tartar od brancina, medaljoni grdobine s crnim tagliatellama te torta od maka s bijelom čokoladom.

4. Hugo's

Adresa: Jarunska 5
Cijena po osobi: 22/25/29 eura

Iako Hugo's na zagrebačkom Jarunu još uvijek nismo posjetili, istaknuli smo ga ovdje kao jednu budget friendly opciju za zaljubljene parove zaljubljene u sushi. Za Valentinovo su pripremili tri menija s tri različite cijene po osobi, a ovaj najjeftiniji je, s obzirom na druge opcije po gradu, vjerojatno jedan od najpristupačnijih.

Najjeftiniji meni ovdje, ovaj koji stoji 22 eura po osobi, sadrži kozice i gyoze, age ebi, Philadelphia i California rolice, dok se onaj za 25 eura razlikuje po rolicama, odnosno uključuje one iz tempure - Dragon, Crispy Sake i Shibuya Ebi rolice. Najskuplja opcija za 29 eura uključuje, kao i prethodne, kozice i gyoze kao predjelo, ali sushi rolice po izboru gostiju.

5. Tajer

Adresa: Zvonimirova 117
Cijena po osobi: 40 eura

Međimurski restoran Tajer pripremio je riblji i mesni meni, a oba su 40 eura po osobi. Na ribljem su zelene tagliatelle s fileom soma, tuna steak i lisnato s kremom od vanilije i voćem, a na mesnom carpaccio od bifteka, teleći kotlet sa žara s kroketima punjenima svježim sirom te desert kao i u ribljem meniju.

6. Ježeva kućica

Adresa: Ulica Fakultetsko dobro 8
Cijena po osobi: 40/45 eura

Ako odlučite Valentinovo proslaviti u Ježevoj kućici, to će vas koštati 40 eura za mesni, odnosno 45 eura za riblji meni. Riblji uključuje tartar od tune, raviole punjene brancinom i file orade na kremi od brokule, dok mesni kreće uz tartar od bifteka, pa orzoto s lisičarkama i trganom janjetinom te pačja prsa s kremom od kruške. U oba je menija uključen i desert koji je, kako pišu iz restorana - iznenađenje.

7. Mime's

Adresa: Petrinjska 44
Cijena po osobi: 58/42 eura

Mime's u centru grada ima tri menija - mesni, riblji i vege. Vege je ujedno i najjeftiniji i košta 42 eura po osobi, a na njemu su kao kreker s kravljom skutom i confitom od češnjaka (ovo je jelo uvertira u svaki od tri menija), zatim tartar od pečene cikle i veloute od zrelog sira, ragu od gljiva, quiche od pastrnjaka te za desert biskvit od badema.

Mesni i riblji koštaju 58 eura po osobi, a mesni nudi cannol punjen parfeom od pačje jetre, raviol punjen trganom patkom te teleći file u krusti od začinskog bilja, a za desert biskvit od badema. Riblji ima tartar od bijele ribe, baby sipice s kvinojom, file lososa s kremom od cvjetače i čokoladni kolač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.