KRUMPIR uglavnom uvijek poslužujemo kao prilog, ali od njega se može napraviti itekako dobro i zasitno glavno jelo. Opcija je hrpa, a u nastavku izdvajamo nekoliko nama omiljenih recepata.
Jelo koje je popularno već desetljećima, a iako je priprema malo duža - musaku možete složiti ranije i onda je peći taman prije ručka. Zasitna je i bogata, pa će vam uz nju trebati samo malo zelene salate. Cijeli recept je ovdje.
Složenac od krumpira, jaja, kobasica i vrhnja inspiriran je francuskim gratiniranim krumpirom. Poslužite uz salatu, a kobasicu po želji zamijenite slaninom. Cijeli recept pronađite ovdje.
Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili, možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice. Recept pronađite ovdje.
Jednostavno ličko jelo čiji je glavni sastojak krumpir. Krumpiri se prvo dobro operu i osuše, zatim se prerežu napola, posole i ispeku u pećnici. Pole su posebno popularne u zimi uz dodatak kriške slanine prije pečenja koja daje dodatnu aromu. Recept je ovdje.
Jedna od najbogatijih i najukusnijih verzija tjestenine s krumpirom na napuljski način uključuje dodavanje dimljene provole ili mozzarelle. Tjestenina i krumpir itekako dobro idu zajedno, a ovaj je recept pravi dokaz tomu.