Skokin serijal Motor, loza, kuhača bliži se kraju, danas je bio na Plešivici

Foto: David Skoko/Facebook

U VEČERAŠNJOJ epizodi Motor, loza, kuhača Davida Skoke, naš vrsni chef posjetio je Plešivicu. Posjetio je vinariju Tomac. Inače, ova je vinarija osvojila nekoliko titula za dizajn, od najljepše vinarije u Hrvatskoj do The Plan Awards nagrade za najuspješniju realizaciju u kategoriji proizvodnog objekta.

"Asocira me to na djetinjstvo", objašnjavao je vlasnik Skoki dok su hodali po unutrašnjosti zgrade. 1987. njegov je otac prvi put napunio boce s etiketom Tomac. "Svađali smo se skoro svaki dan, ali smo primjer kako to dobro može funkcionirati", govori.

Na Plešivici ima puno vapna u tlu, kaže, i regija je vrlo slična francuskoj Champagne. Sličan je i jug Engleske, dodaje. Biodinamikom počeli su se baviti ozbiljno prije pet, šest godina.

Iz vinarije su se zatim upustili u malu šumsku avanturu, u lov na samoniklo bilje, a onda se Skoko uhvatio onog što radi najbolje. Punio je tikvice pa ih zapekao u šalši. Lukovice medvjeđeg luka iz šume iskoristio je za pesto, pomiješao ih je s bosiljkom i bademima, a iskoristio ga je za bruskete. Pripremio je i kremasti rižoto s ulovom iz šume - raznim samoniklim biljem.

Za kraj, Skoko je pripremio cheesecake u čaši s bobičastim voćem koje je ubrao oko vinograda. Eh, da barem riječima možemo prenijeti ove kadrove iz današnje epizode, ali zato reprizu možete pogledati u subotu u 16:16 sati na HRT2, a mi ćemo svakako još jednom pogledati ovu epizodu.

>> Počela je avantura Davida Skoke po cijeloj Hrvatskoj

>> Iz Skokinog serijala: Danas kuhamo kremastu juhu od graška s kulenovom sekom

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.