Stanley Tucci odbio otvoriti restoran u hotelu "jer je prevelik", želi nešto intimno

Foto: Stanley Tucci

STANLEY TUCCI dokazao je svoju strast prema kuhanju i globalno je poznat i cijenjen, a sad je otkrio neke planove za budućnost.

U nedavnom intervjuu otkrio je kako želi otvoriti vlastiti restoran te priznao kako je nedavno odbio priliku da otvori restoran u hotelu "jer je prevelik".

"Bih li želio otvoriti nešto nevjerojatno malo? Da", rekao je, dodajući da će njegov restoran iz snova uključivati ​​dnevne promjene jelovnika i bazična jela s vrlo malo vina.

"Volio bih imati nešto stvarno malo, intimno", dodao je.

Tucci, međutim, pojašnjava da on "nije kuhar" i da ne bi bio taj koji kuha, kao ni njegov sin kuhar. "To bi potpuno uništilo naš odnos", našalio se Tucci na račun svog najstarijeg sina Nicola koji je upravo diplomirao na Leiths School of Food and Wine u Londonu i radi u restoranu St. John.

Tko je točno Stanley Tucci?

Stanley Tucci (1960.) američki je glumac, pisac, filmski producent i filmski redatelj. Svjetsku je slavu stekao ulogom u filmu Vrag nosi Pradu, a glumio je i u filmskim hitovima poput Julie i Julia, Igre gladi, Terminal, Dogodilo se na Manhattanu, Put uništenja i mnogim drugima. Za ulogu u filmu Ljupke kosti nominiran je 2010. za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Godine 1996. snimio je film Velika noć (Big Night), priču o dvojici braće koji iz Italije emigriraju u Ameriku kako bi otvorili svoj restoran. Film je nadahnuo knjigu recepata Cucina and Famiglia koje su zajedno osmislili Tucci, njegova majka Joan te chefovi Gianni Scappin i Mimi Shanley Taft. Knjiga je objavljena 1999., a dosad je doživjela brojna reizdanja.

Tuccijev briljantni kulinarski show Searching for Italy (U potrazi za Italijom), koji se prikazivao na CNN-u, osvojio je dvije nagrade Emmy te nagradu Producers Guild of America za najbolji televizijski nefikcionalni program. Autor je i popularnih kuharica The Tucci Cookbook i The Tucci Table: Cooking With Family and Friends. Živi u Londonu sa suprugom Felicity Blunt. Otac je petero djece.

>> U Hrvatsku je stigla knjiga Okus - Moj život kroz hranu, slavnog Stanleyja Tuccija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.