Što se događa s hranom na Olimpijskim igrama? Mediji pišu da je nema dovoljno za sve

Foto: Profimedia

CEREMONIJA otvaranja Olimpijskih igara u Parizu izazvala je kontroverze, ali to nije najveći problem ovogodišnjih Olimpijskih igara. Igre traju, a svjetski mediji pišu o - nestašici hrane u olimpijskom selu.

Sportašima se poslužuje sirovo meso

Francuski portal L'Équipe izvijestio je da su natjecatelji rekli da nije bilo dovoljno hrane za sve, točnije da je nedostajalo jaja i mesa s roštilja, a isto je i za The Telegraph izjavio Andy Anson, izvršni direktor tima Velike Britanije. On je rekao da nije bilo dovoljno jaja, piletine i ugljikohidrata, a neki su se britanski sportaši požalili i na to da im se poslužilo sirovo meso.

>> Što će se jesti na Olimpijskim igrama u Parizu? 60 posto hrane bit će bez mesa

"Na početku svakih Olimpijskih igara obično postoje dva ili tri problema - ovoga puta veliki je problem hrana u olimpijskom selu, koje nema dovoljno", rekao je Anson za The Telegraph. Kako bi riješili taj problem, Britanska olimpijska udruga angažirala je catering za svoje sportaše kako ne bi morali jesti u olimpijskom selu i kako bi za njih bilo dovoljno hrane, izvještava The Telegraph.

Službeni ugostiteljski partner olimpijskog sela, Sodexo Live!, na sve to je odgovorio da će se količine hrane povećati kako bi se zadovoljile potrebe sportaša, no na primjedbe o sirovom mesu nisu ništa rekli.

60 posto obroka na OI-ju bit će bez mesa, neke namirnice su zabranjene

Podsjetimo, organizatori Olimpijskih igara u Parizu najavili su da će čak 60 posto hrane koja se služi široj javnosti tijekom događaja biti bez mesa, a 80 posto svih jela serviranih na Olimpijskim igrama bit će proizvedeno od lokalnih namirnica iz Francuske.

>> Dvije namirnice zabranjene na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, evo razloga

Iz organizacije kažu da će 33 posto hrane biti na biljnoj bazi, a prvi put će oko 15 tisuća sportaša jesti iz tanjura koji se mogu prati umjesto iz onih jednokratnih. Jela koja će se posluživati u ovom restoranu kreirat će neki od najpoznatijih francuskih kuhara.

Osim toga, na ovogodišnjim Olimpijskim igrama posluživat će se čak 40 tisuća obroka dnevno, a neke su namirnice i zabranjene. Prženi krumpirići neće se posluživati ​​u olimpijskom selu jer se korištenje friteza u prostoru s tolikim brojem ljudi smatra potencijalnim rizikom od požara.

Osim toga, zabranjen je i avokado, i to zbog ekoloških razloga. Naime, avokado bi se trebao uvoziti izdaleka, a osim toga, za rast avokada potrebno je puno vode. Cilj organizatora je potaknuti ljude da smanje svoj ugljični otisak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.