U Areni se još danas održava sajam prepun hrane. Bili smo, evo što se nudi

Foto: Hana Kajari/Index

U ARENI Zagreb ovih se dana održava sajam posvećen gastronomiji i turizmu, a traje od četvrtka pa sve do danas, do 18 sati. Sajam GAST 2025. najveći je gastro događaj u ovom dijelu Europe, a ove godine na sajmu u Areni predstavilo se više od tisuću izlagača i brendova iz nekoliko europskih zemalja.

Bili smo, evo što se sve nudi

Mi smo ga posjetili i ove godine kako bismo provjerili kakva je ponuda, a nudi se svašta - od hotelske i ugostiteljske opreme do hrane, pića, sladoleda, slastica i pekarskih proizvoda. 

Od pekarskih proizvoda na štandovima se mogu pronaći domaće štrudle od vučenog tijesta (od višnje ili jabuke), kao i domaći kruh ispod peke i pogačice s čvarcima. Mogu se i kupiti, a cijena kruha (bijelog, raženog ili kukuruznog) je 5 eura po kilogramu.

Osim kruha i pogačica, tu su i makovnjača, orahnjača, salenjaci, kao i kiflice, ali i nezaobilazne krafne, a prodaju se i razni suhomesnati proizvodi po cijenama između 5 i 20 eura.

Riblje kobasice, burgeri i ćevapčići

Ono što nam je posebno zapelo za oko jesu ribasice, riblje kobasice, kao i riblji ćevapčići, ali i riblji burgeri. Ovi proizvodi dolaze iz Vukovara, a proizvodi ih Panonica. Riječ je o proizvodima napravljenima od otkoštenih fileta slatkovodne ribe, o čemu smo vam ranije pisali ovdje.

Hrpa sladoleda, bezglutenski proizvodi, tjestenina s okusom i med

U sklopu ovog sajma održava se i Međunarodni sajam sladoleda, slastica i pekarskih proizvoda, pa tako sladoleda ima na svakom uglu, i to u raznim okusima.

Za one koje ne podnose gluten ovdje se mogu pronaći i neke bezglutenske grickalice, a posebno su zanimljive i tjestenine. Osim klasičnih tagliatella i fuža, ovdje ćete pronaći i valjuške s okusom borovnice, krpice s okusom kakaa i njoke s okusom mente.

Na nekoliko štandova može se pronaći i domaći med, a može se degustirati i maslinovo ulje, kao i razna pića, među kojim se posebno ističe Buzdovan jabučni cider.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.