U centru Zagreba se otvorio Bonobo. Probali smo jela zbog kojih ga hvale

Foto: Index

NA UGLU Petrinjske i Boškovićeve u Zagrebu, blizu Zrinjevca, nedavno se otvorio Bonobo u kojem vlasnik Mojmir Žuvela sprema razna jela, a sve na bazi piletine. Najpoznatiji su po pilećim salatama, ali na meniju su i pileća salata u pecivu (38 kn), na raženom kruhu (38 kn), pileći miso ramen (60 kn), sendvič sa salatom od jaja (29 kn) po uzoru na slavni američki egg salad sandwich, prženi hrskavi pileći zabatak mariniran u mlaćenici u pecivu (45 kn), ali i kao wrap (42 kn).

Pileće salate Bonobo nudi u par verzija - First Lady koju opisuju kao prvu i jedinu od koje je sve počelo, Nutty Berry s orasima i brusnicama, Imperial Curry s, logično - curryjem, Buffalo Inspiration na foru ljutkastog Buffalo umaka, Spicy Jalapeno za koju kažu da je ljuta pa još malo ljuća i Tuscany Med inspiriranu mediteranskim okusima. Sve koštaju po 38 kuna.

Probali smo dva jela

Naručili smo jednu First Lady pileću salatu i pileću salatu BLT, što je zapravo pileća salata u pecivu sa slaninom, zelenom salatom i rajčicom. Inače, BLT je poznati američki sendvič u koji idu upravo slanina, salata i rajčica, pa od tuda naziv (B - bacon, L - lettuce, T - tomato).

Salata je lagana, a zasitit će vas

Pileća salata dolazi u posudici koja se nakon što odaberete koju želite (jednu ili miks više njih) zatvara pa je možete uzeti na posao ili gdje već idete. Jako zgodno za takav jedan obrok koji se praktički jede u hodu, a nije opet nešto iz pekare.

Ova naša First Lady je prilično basic, lagana i blagog okusa, a uz nju dobijete malo zelene salate nasjeckane na trakice, domaćih ukiseljenih krastavaca i par šnita kruha, odnosno više podsjeća na sourdough ciabattu. Kul, pogotovo za uzeti kao gablec jer se nećete napuhnuti kao kad pojedete masni burek ili nešto slično, iako nekad uživamo i u tome.

Salata u pecivu je hit

Pileća salata BLT nam je čak i draža od ove klasične jer je u pecivu, a volimo sve u formi burgera. Dakle, hladna kremasta pileća salata, tostirano pecivo, zelena salata, rajčica i grilana slanina. Neće vam se razletjeti jer je salata prilično kompaktna, tako da jedenje nije messy. Uz to možete uzeti i pržene krumpiriće za 20 kuna, odnosno one s parmezanom za 22 kune.

Šteta da nema prženog batata jer nam je on u zadnje vrijeme jako drag, ali lijepo je da nema pomodnih truffle krumpirića koje stvarno ne volimo. Kao jedan od priloga nude i coleslaw salatu (20 kn), marinirane šampinjone (15 kn) i marinirana tvrdo kuhana jaja (8 kn).

Rade svaki dan osim nedjelje

Bonobo je otvoren svaki dan osim nedjelje, i to od 9 ujutro do 9 navečer. Probajte ako vam se čini zanimljivo.