U ribarnici smo našli odreske lososa za 150 kuna po kili. Evo što s njima

Foto: Index

KILOGRAM odrezaka lososa u ribarnici na zagrebačkom Kvatriću košta 150 kuna, a uz povrće i neki fini ugljikohidrat kao prilog, jedan odrezak po osobi je skroz dovoljan i ručak će biti za čistu peticu. Inače, odrezak se od fileta razlikuje po samom rezu, no i po tome što ima kosti, no kod lososa to nije preveliki problem jer su kosti vidljive i lako se čiste. U nastavku imamo par ideja kako možete pripremiti odreske lososa za ručak, a priprema je jednaka kao i kod fileta.

Marinirani grilani losos

Zgodan trik za marinirati ribu, ali i meso je taj da sve stavite u jednu debelu vrećicu na zip i na taj će način losos cijelo vrijeme biti pokriven marinadom - važno je samo da istisnete sav zrak prije zatvaranja. Ostavite u hladnjaku da se marinira par sati ili preko noći.

@easycooking52 #yumyum #tiktokfood #Delicious #foodtiktok #tasty #homemade #cooking #meat #fish #grilled ♬ Mr Red White and Blue - Coffey Anderson

Možete dodati začine koje najviše volite, a ovdje su to bili soja sos, ulje, češnjak, limunov sok i med. Marinadu nemojte baciti, već je iskoristite za premazivanje ribe/mesa tijekom pečenja.

Brzi losos s grill tave

@desinthekitchen salmon steak anyone? #salmonrecipe #cooking #foodtok #fyp #foryou ♬ som original - ⠀

Nećete pogriješiti ni ako nemate vremena za dugo mariniranje ribe. Začinite je s obje strane, stavite na zagrijanu grill tavu na kojoj ste rastopili malo maslaca, ulja i dodali pokoji režanj češnjaka ili grančicu ružmarina, a može i kadulja. Ispecite s obje strane.

Losos iz škartoca

@wellnessbykay simple sweet & spicy salmon is a must make this summer! Full recipe on my insta ✨✨ #salmon #salmonrecipe #healthyrecipe #easyrecipe #recipe #grilling #grillingrecipe #dinnerrecipe #healthy ♬ Wildest Dreams - Duomo

Komad lososa, povrće, malo začina i to je to - imate super jednostavan i brz obrok. Kako pripremiti škartoc i koje trikove trebate znati da bi ispao što bolji, pročitajte OVDJE.