Ukusan, sočan i izdašan, ovaj kolač mogu napraviti i najveći amateri

Foto: Suzina Kuhinja

"UKUSAN, sočan, izdašan", tako naša čitateljica opisuje ovaj kolač, koji zbog svog šarenog biskvita nosi naziv 101 Dalmatinac. Kolač je to koji se pravi od jeftinih sastojaka koje već imate kod kuće, a napraviti ga mogu i najveći amateri.

Naša čitateljica, koja stoji iza profila Suzina Kuhinja, recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? - mi ga sigurno radimo ovih dana, a recept donosimo u nastavku.

Potrebni sastojci

Za ovaj jednostavan i jeftin kolač bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • jaja
  • šećer
  • ulje
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • kakao u prahu
  • mlijeko
  • puding od čokolade
  • maslac
  • čokolada za kuhanje.

Kako ga napraviti

Prvo napravite bijeli biskvit. Umutite bjelanjke i šećer u čvrst snijeg pa dodajte ulje i još jednom umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo i ručno umiješajte pa ostavite sa strane. Za smeđi biskvit, žumanjke umutite sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko te još malo umutite. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i ručno umiješajte.

Pleh nauljite i pobrašnite pa u njega žlicom stavite bijelu smjesu tako da između ostavite malo razmaka. Preko bijele smjese, u slobodan prostor, ulijte smeđu smjesu. Biskvit pecite na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180. U hladno mlijeko umiješajte šećer i tim preljevom prelijte još vrući biskvit.

Zakuhajte mlijeko i šećer (ostavite malo mlijeka sa strane i to pomiješajte s 4 vrećice pudinga). U mlijeko ulijte smjesu od pudinga, promiješajte pa maknite s vatre i umiješajte maslac narezan na kockice. Kremu sada dobro umutite mikserom da se maslac sjedini s kremom i još vruću kremu prelijte preko biskvita.

Preko kreme možete dodati šlag ili otopljenu čokoladu, a naša čitateljica je gore naribala čokoladu. Kolač ohladite i poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.