SIGURNO ste dosad već čuli za ovaj hit među djecom (a i odraslima), ali uvijek vas možemo ponovno podsjetiti na - barni kolač. Radi se o jednostavnom, mliječnom biskvitu i čokoladnom ganacheu, koji je omiljena kombinacija svim generacijama. Djeca ga provjereno obožavaju, a posebno se dobro slaže uz šalicu mlijeka ili kakaa.
Kolač je zapravo inspiriran kupovnim Barni desertom, odnosno Barni medvjedićem, biskvitom s čokoladnim punjenjem u obliku medvjedića. Medvjedić je prepoznatljiv po smeđim šapama, a barni kolač je, naravno, puno bogatijeg okusa. Kolač i izgledom podsjeća na kupovni desert - kako bi dobio smeđe točke, kuhačom se buše rupe u biskvitu, u koje se potom ulijeva čokoladni ganache.
Barni je gotov u manje od sat vremena, a dobar je izbor i za svakodnevicu i za goste, posebno za dječje rođendane kad želite biti sigurni da će se djeci svidjeti desert.
Potrebni sastojci
Evo što će vam biti potrebno za ovaj jednostavni biskvit.
- jaja
- šećer
- brašno
- ulje
- mlijeko
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- limunova korica
- sol
Za preljev (ganache) pripremite:
- slatko vrhnje
- tamnu čokoladu
Kako se priprema
Pjenasto izmiksajte jaja, šećer i ulje pa dodajte ostale sastojke za biskvit. Smjesu stavite u lim za pečenje promjera 20x30 cm i ispecite. Dok se biskvit peče, zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dok je biskvit još vruć, nabockajte ga kuhačom pa rupe napunite čokoladnim preljevom. Potom prelijte cijeli kolač, a prije posluživanja ga dobro ohladite.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.