Velik izvještaj sa zagrebačkih tržnica: Pogledajte kakve su cijene voća i povrća

Foto: Hana Kajari/Index

PROŠETALI smo Dolcem i Kvatrićem, a ponuda voća i povrća raznolika je. Zadnji trzaji ljeta još su tu u obliku bresaka, kukuruza, krastavaca i rajčica, no neke namirnice daju nagovijestiti dolazak jeseni. Evo što se sve nudi i po kojim cijenama.

Na Dolcu kila limuna do 3.50 eura, mahune koštaju 6 eura

Od ljetnih namirnica pronašli smo kukuruz šećerac, koji se na Dolcu prodaje po cijeni od 0.50 eura za klip, a tu su i cherry rajčice, koje se negdje prodaju po 3 eura za kilogram, a negdje za 4 eura. Domaće rajčice pronašli smo po cijeni od 2 eura za kilogram, a ponegdje i po 1.50 eura za kilogram.

Tu su i breskve i nektarine za 4 eura po kilogramu, a naranče se prodaju za 1.50 eura po kilogramu. Na Dolcu smo limune pronašli tek na tri štanda, a cijena im je itekako paprena - kilogram limuna košta između 3 i 3.50 eura.

Osim limuna, na tržnice su stigle i prve mandarine. Na Dolcu smo ih pronašli već za 1.50 eura po kilogramu, dok na drugom štandu domaća mandarina bez koštica košta 2.50 eura po kilogramu. Negdje prodaju 2 kilograma za 2.50 eura, a negdje 2 kilograma za 3 eura.

Domaći batat na Dolcu košta 2 eura za kilogram, a domaće mlade puter mahune čak 6 eura za kilogram. Na Dolcu smo pronašli i cikoriju, koja se prodaje u vezicama, i to za 1 euro, baš kao i korijander. Tri kile luka na Dolcu koštaju 2 eura, tri kile paprike samo 1 euro, a češnjak se prodaje za 3 eura po kili.

Domaća jabuka na Dolcu košta 1.50 eura za kilogram, a jesen nagovještava i domaći šipak, koji se na Dolcu prodaje za 5 eura.

Domaće mandarine s Kvatrića 4 eura po kili

Na Kvatriću se limun prodaje za 3 eura po kilogramu, no i tamo ga nema puno, na svega dva štanda. Kaštelanske mandarine ovdje koštaju 4 eura po kilogramu, a domaće mandarine smo na jednom štandu pronašli i po cijeni od 1.99 eura po kilogramu. Na drugom pak štandu kilogram mandarina košta 2 eura.

Jabuke smo ovdje pronašli po cijeni od 1 do 2 eura za kilogram, grožđe se prodaje po 1.99 ili 2.99 eura za kilogram, a tu su i breskve, koje ćete platiti 2 eura za 2 kilograma, a na jednom štandu cijena se penje i do 3.50 eura za kilogram. Naranča košta 2 eura za kilogram, dinja 3 eura, a vidjeli smo da prodaju i jagode i borovnice, koje koštaju 4 eura po mjerici od 500 grama.

Kilogram mrkve na Kvatriću košta 1.50 eura, kilogram blitve 4 eura, jednako kao i kilogram salate kristal, a kilogram luka ovdje ćete platiti 3 eura. Na Kvatriću smo pronašli i šljive bistrice, koje koštaju 2.50 eura po kilogramu, a ponegdje ćete ih pronaći i za 2 eura. Vidjeli smo i slatke slavonske šljive, a one se prodaju po cijeni od 1.50 eura za kilogram.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.