VIDEO Inovativna metoda za savršenu Cacio e Pepe tjesteninu

Foto: Shutterstock

JEDNO od najpoznatijih jela rimske kuhinje tjestenina Cacio e Pepe već neko vrijeme osvaja svijet jednostavnošću svojih sastojaka. Sve što vam je potrebno za pripremu ovog klasičnog talijanskog recepta je svježe naribani sir Pecorino Romano, crni papar i, naravno, tjestenina.

Ipak, pravilna priprema ovog jela može biti izazovna jer zahtijeva stvaranje emulzije od ribanog sira i vode, što može rezultirati neurednim umakom.

Andrew Rea, vlasnik jednog od najomiljenijih YouTube kanala posvećenih kuhanju Babish Culinary Universe, udružio se s drugim renomiranim YouTube kanalom posvećenim kuhanju Epicuriousom. Zajedno su predstavili novi, još jednostavniji način pripreme ovog jela, koristeći se metodama talijanskog chefa Luciana Monosilija.

Inovativna metoda

U ovom videozapisu Babish počinje kuhanjem tjestenine u širokoj, plitkoj tavi sa slanom vodom. Zatim poprži svježe mljeveni papar na maslacu kako bi oslobodio njegovu aromu te nariba sireve Pecorino Romano i Parmigiano Reggiano koje potom prenosi u blender.

Kada je tjestenina kuhana, hvataljkama je premješta u tavu s maslacem i paprom pa vodu u kojoj se kuhala tjestenina postupno ulijeva u blender, koji je uključen na niskoj brzini. Na ovaj način stvara gustu emulziju koja se neće razdvojiti, rezultirajući kremastim i ukusnim umakom za Cacio e Pepe.

Babishov pristup kuhanju jednostavan je i pristupačan, a tijekom pripreme jela uvijek pruža korisne savjete. Ako ste ljubitelj talijanske kuhinje, ova inovativna metoda pripreme jednostavnog, ali iznimno ukusnog jela, mogla bi vam se svidjeti.

Klasični recept za Cacio e Pepe možete pronaći na ovom linku.