Za mađaricu napravljenu po ovom receptu čitateljica tvrdi da je savršena

Foto: Martina Dod

MAĐARICA je mnogima omiljen kolač - na gotovo svakom stolu našla se i za blagdane, a iako su oni prošli, ne znači da je više nećemo raditi. Tu su i rođendani i razne druge prilike za koje možete napraviti ovaj kolač. Ako ste tražili recept po kojemu će ispasti savršeno, imamo ga.

Čitateljica Martina Dod je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila svoj recept za mađaricu prema kojemu uvijek ispadne, kako kaže, "najbolja i savršena". U nastavku pronađite recept iz njezine bilježnice, a nakon što ga isprobate, javite nam dojmove.

Potrebni sastojci

Od sastojaka će vam za ovu mađaricu trebati:

  • jaja
  • maslac
  • kiselo vrhnje
  • šećer
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • mlijeko
  • kakao
  • vanilin šećer
  • čokolada za kuhanje
  • ulje
  • med.

Kako je napraviti

Prvo napravite tijesto - izmiksajte jaja, maslac, vrhnje i šećer. Dodajte brašno i prašak za pecivo i umijesite rukama. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga na 5 do 6 loptica. Svaku lopticu razvaljajte u pravokutni oblik i pecite 7 minuta na 180 stupnjeva.

600 ml mlijeka stavite kuhati s maslacem. Preostale sastojke, uz preostalih 400 ml mlijeka, pomiješajte i ukuhajte u zavrelo mlijeko s maslacem. Vrućom kremom nafilajte kore. Na kraju napravite čokoladnu glazuru i njome prelijte kolač. Ostavite da se dobro ohladi prije posluživanja.

Cijeli recept za mađaricu naše čitateljice pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.