Zagrebački muzej uvršten u top 10 posto najboljih aktivnosti u svijetu

Foto: FB/Muzej čokolade

ZAGREBAČKI Muzej čokolade, koji je otvoren još krajem 2019. godine, sada je dobio posebno priznanje od TripAdvisora. Naime, uvršteni su u 10 posto najboljih aktivnosti na putovanjima na svijetu prema odabiru korisnika TripAdvisora te su primili priznanje Traveler's Choice. 

Inače, TripAdvisor jedna je od najvećih platformi na svijetu za ocjenjivanje atrakcija, restorana i drugih aktivnosti na putovanjima, a kako piše na TripAdvisoru, dobitnici nagrade Traveler's Choice određuju se na temelju kvalitete i količine recenzija i ocjena putnika objavljenih na TripAdvisoru tijekom 12-mjesečnog razdoblja.

Malo o Muzeju čokolade

Muzej čokolade nalazi se u samom centru Zagreba, na adresi Varšavska ulica 5, a u njemu se na interaktivan i poučan način može naučiti brojne zanimljivosti o čokoladi. Muzej je koncipiran tako da, hodajući kroz njega, saznate sve o povijesti čokolade, a može se kušati devet vrsta čokolade iz degustacijske kutije koja se dobije na ulazu.

U muzeju ćete kušati prženo zrno kakaovca, čvrstu tamnu, mliječnu, bijelu i ruby čokoladu, tekući čokoladni liker te topljenu tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu, a osim toga, vidjet ćete iz prve ruke i kako se melju zrna kakaa.

U sklopu muzeja nalazi se i trgovina u kojoj se prodaju artisan čokolade i praline raznih hrvatskih proizvođača, poput Taman Artisan Chocolates, Chozen, Nadalina, Bolero, Lucifer, Croatian Choco Concept, Chocovix i Vilma slastica. U ponudi su i neki međunarodni proizvođači čokolade, kao što su Zotter, Chocolate Tree, To’ak Chocolate i Amedei.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.