CEZAR SALATA trebala bi biti jednostavna za pripremu - napravite dresing, pomiješate ga sa salatom i to je to. Ipak, čini se da smo je cijelo vrijeme radili krivo, a sada je na Instagramu osvanuo video koji pokazuje kako se zapravo priprema. Trebat će vam samo jedna velika zdjela.
>> Najpopularnija salata na svijetu proslavila je 100. rođendan
Ovo je vjerojatno najpopularnija salata na svijetu i nedavno je proslavila svoj stoti rođendan, a nazvana je u čast svog tvorca, Césara Cardinija, koji ju je prvi put napravio u restoranu Caesar u Tijuani.
Prema originalnom receptu, Cezar salata sastojala se od zelene salate, krutona, poširanog jajeta, maslinovog ulja, Worcestershire umaka, češnjaka, senfa, parmezana, limunovog soka, bijelog papra, soli i octa od kruške. Danas su inćuni neizostavan sastojak ove salate, no oni su u recept dodani tek godinama kasnije.
Osim inćuna, omiljeni dodaci za Cezar salatu danas su i piletina, panceta, kozice i mnogi drugi sastojci, no u originalnom receptu njima nije bilo ni traga. Ova je salata idealna za vruće, ljetne dane, a OVDJE pronađite nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete napraviti vrhunsku Cezar salatu u samo pola sata. A evo i kako se ona zapravo priprema.
Umjesto da zasebno radite dresing pa ga pomiješate sa salatom, Cezar salata radi se u jednoj zdjeli, i to tako da prvo dodate sol i papar, a zatim sjeckani češnjak i kapare (po izboru), koje morate usitniti. Zatim su na redu inćuni, koje također trebate usitniti, a tu smjesu zatim stavite sa strane i u sredinu zdjele dodate žumanjak, senf, maslinovo ulje i to dobro promiješate.
Smjesi od žumanjka zatim dodate smjesu od inćuna i dobro promiješate, a zatim dodajete malo limunovog soka, octa i Worcestershire umaka (u videu su dodali i Tabasco, no to možete preskočiti) te na samom kraju umiješate i ribani parmezan. Kada dresing rasporedite po cijeloj zdjeli, dodate salatu i krutone, dobro promiješate i poslužite.