Domaća igra Escape Simulator dostigla milijun prodanih primjeraka na Steamu

Screenshot: Youtube

DOMAĆU igru Escape Simulator izdao je Pine Studio u listopadu prošle godine, a do sada je na Steamu prodano više od milijun primjeraka.

Escape Simulator je puzzle igra inspirirana "escape room" mehanikom, a može se igrati samostalno ili online s drugim igračima. Igra sadrži i editor s kojim možete dizajnirati vlastite sobe i zagonetke, ali i isprobati tuđe izazove. Igra do sada ima gotovo 6 tisuća korisničkih recenzija na Steamu, a više od pet i pol tisuća igrača ocijenilo ju je pozitivno.

Od objavljivanja, Escape Simulator je igralo preko milijun obožavatelja slagalica i soba za bijeg iz cijelog svijeta. Ovo je velika prekretnica koju je Pine Studio proslavio izdavanjem nove sobe za bijeg, a inspirirana je ranijom igrom koju je izradio studio, Cats in Time u kojoj morate pronaći svih 300 skrivenih mačaka koje su nestale dok su se igrale vremeplovom koji je napravio profesor Tim Edger.

U Escape Simulatoru morate shvatiti kako putovati kroz vrijeme da biste se susreli s profesorom Edgerom 1921., ali vremeplov nije baš spreman za rad, a i kada proradi, trebat ćete riješiti neke zagonetke kako biste došli do svog odredišta.

"Željeli bismo zahvaliti svim igračima koji su nam se pridružili na ovom putovanju! Kada smo izdali igru, interno smo se kladili koliko ćemo jedinica prodati. Ne moram ni govoriti da su sva naša očekivanja i oklade višestruke premašene te ovako nešto nismo mogli niti sanjati", rekao je Tomislav Podhraški, CTO i suvlasnik Pine Studija, prenosi Games Press.

"Uz vašu podršku, možemo i dalje raditi na proširivanju Escape Simulatora. Štoviše, već imamo puno planova, počevši od novih besplatnih soba do brojnih ažuriranja room editora. A kasnije ovog ljeta, imamo i vijesti oko uzbudljivih novih DLC-eva na kojima trenutno radimo. Tako da nas i dalje pratite za još vijesti!" dodao je.