Stiže film nastao po legendarnoj videoigri, rade ga tvorci serije Cobra Kai

Foto: Twitter

DUKE NUKEM, legendarna videoigra iz 90-ih koja je pomogla popularizaciji žanra pucačina iz prvog lica, dobiva dugometražni film.

Legendary Entertainment, tvrtka koja stoji iza filmova poput Dune i Godzilla, otkupila je filmska prava od Gearboxa, a producenti filma su tvorci serije Cobra Kai Josh Heald, Jon Hurwitz i Hayden Schlossberg. Produkciji se pridružio i Jean Julien Baronnet (Assassin's Creed) iz studija Marla, koji je specijaliziran za adaptacije videoigara, prenosi Hollywood Reporter.

Duke Nukem je 1991. izdao Apogee Software, kasnije nazvan 3D Realms, a igra je u međuvremenu postala franšiza vrijedna milijardu dolara. Kada je treća igra, Duke Nukem 3D, izašla 1996. godine, postala je ne samo hit nego je i pomogla popularizirati pucačine iz prvog lica. Franšiza se 2011., nakon što je Gearbox kupio 3D Realms, vratila igrom Duke Nukem Forever.

Duke Nukem se usredotočuje na svog naslovnog junaka, nastalom po uzoru na heroje akcijskih filmova iz 1980-ih, koji se bori protiv invazije izvanzemaljaca u Los Angelesu. Putuje od striptiz-klubova i filmskih setova do mjesečevih baza i svemirskih brodova, dolazeći u kontakt s mutiranim časnicima LAPD-ja, ženama koje se koriste u izvanzemaljskim inkubatorima i cikloidnim carem.

U tijeku je potraga za scenaristom koji će uobličiti priču o akcijskom junaku, a zasad nije poznato ni tko će režirati film. Razni nezavisni producenti pokušali su ranije napraviti adaptaciju poznate igre, ali dosad nitko nije uspio. Studio Paramount je više od četiri godine razvijao film s Johnom Cenom, no projekt nikad nije zaživio.